Arama

Dünyanın ilk elektrikli yük gemisi

2 yıl önce


Dünyanın ilk elektrikli yük gemisi
ad image

Günümüzde “elektrikli” kavramı akıllara doğrudan otomobilleri getiriyor olsa da, motorsikletten kepçelere kadar elektrik ile çalışan / dönüşümü devam eden birçok araç bulunuyor. Bu ayın sonunda denize inecek olan ilk elektrikli yük gemisi: Japon Asahi Tanker ile bunlara bir yenisi daha eklenecek.

Asahi Tanker EV projesinin ekip lideri Makoto Sawada, 14 Nisan Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte “Geminin enerji sistemi sıfır karbondioksit, nitrojen oksit (NOx) ve kükürt oksit (SOx) emisyonu elde etmek için tamamen elektriklidir.” ifadelerini kullandı.

Boyutlar: 62 metre uzunluk / 10.30 metre genişlik
Kargo: Ağır yağ
Brüt tonaj: 499 ton
Hız: Yaklaşık 10 knot
Kargo tankı kapasitesi: 1 milyon litre
Motorlar: 2 x 300 kw ana itici / 2 x 68 kw yan itici
Pil kapasitesi: 3.480kWh
3.480 kilovat saat (kWh) pil kapasitesine sahip olan geminin menzili 100 km olarak açıklanırken, yaklaşık 10 knot hızda ilerleyecek. Geminin menzili aşırı düşük görünüyor, ancak ana amacı diğer gemilere yakıt ikmali yapmak olduğu için en azından ilk etapta yeterli olacak.


62 metre uzunluğundaki tankerin batarya kapasitesini daha net bir şekilde anlamak için tipik bir elektrikli araçtaki 100 bataryanın birleşmesi şeklinde düşünebilirsiniz. 1 milyon litre yakıt taşıma kapasitesine sahip olan tanker, rafinelerden Tokyo Körfezi’ndeki büyük tankerlere veya kargo gemilerine yük taşıyacak.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler