Arama

Turkcell T60 Ekran Açılmama Hatası çözümü

7 yıl önce

Turcell T Serisinde yaşanan en önemli sorunlardan olan donma, ağırlaşma ve ekran açılmama hatalarına karşı, soft (yumuşak) ve Har (sert) format atma özellikleri gerekli. Peki Turkcell T60'a format nasıl atılır ?

Turkcell T60 Ekran Açılmama Hatası çözümü
ad image

Turkcell'in akıllı telefon pazarındaki temsilcisi ''T serisi'' her yeni üründe kendisini biraz daha geliştiriyor. Gelişen bu ürün kendini geliştirirsen, bazı eksiklerse daha net gün yüzüne çıkıyor.

Turkcell T Serisi'nde en fazla görülen sıkıntılar arasında telefonun kasılması, ağırlaşması ve sık sık donmaların yanı sıra siyah ekran veya diğer bir deyimle ekrana görüntü gelmemesi durumları var. Bunlar Turkcell T Serisine sahip bir kullanıcının başına kolaylıkla gelebilecek durumlar. 

Bu durumlar için yapılması gereken telefona format atmak, diğer bir deyimle resetlemek.
Format atmak için yapılması gerekense telefonun ayarlar bölümünden ''soft format'' yani ''fabrika ayarlarına dön'' tercihi yapılmalı. 

Turkcell T60 Fabrika Ayarlarına Dönme (Soft Format)
Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla > Fabrika Verilerine Sıfırla >Telefonu Sıfırla > Her şeyi Sil 
Bu işlemin takip edilip onaylamanın ardından telefon kapanacak ve sıfırlama işlemi gerçekleştirilecektir. Bu işlem yaklaşık 5-10 dakika sürebilmektedir. 

Şayet telefon hiç açılmıyor veya ekrana görüntü gelmiyorsa Turkcell T60'ın sağ yönünde bulunan açma/kapama tuşu ile  ses açma/kapama tuşlarından ses açma tuşuna aynı anda basılmalı (açma-kapama tuşu+ses açma tuşu) ve bir süre beklenmeli. Ekrana Turkcell logosu geldiği ana kadar basılı tutulmalı. Bu durum telefona ''hard format'' adı verilen tüm verilerin silinme işlmini yapar. O yüzden reset atılmadan tüm verilerin yedeklenmesi tercih edilmesi gereklidir. Ayrıca format esnasında telefonun en az yüzde 50 şarj gücü bulunması gerekmektedir. 

Turkcel T60 Hard Format
Hard Format, telefonun Ayarlar bölümüne ulaşılmaması durumunda tercih edilmelidir.
Bu işlemi yaparken telefonda sim kart ve hafıza kartı gibi eklerin olmaması ve telefonun tıpkı ilk andaki gibi olması ve telefonunda kapalı halde bulunması tercih edilmelidir.
Telefonun Ses Açma ve Güç Düğmesine aynı anda basıldıktan sonra telefonun açılması beklenmeli.
Ekrana Powered by Android yazısını veya Turkcell Logosu geldiği zamana kadar basılı tutulup geldiği anda Güç tuşundan el çekilip ses açma tuşuna basılmaya devam edilmeli. 
Ekrana Android Robotu ve ardından siyah bir ekran kırmızı/mavi yazılar geldiği an (Kurtarma Ekranı) Ses Açma düğmesinden de el çekilmeli.
Kurtarma ekranında bulunan Wipe Data /Factory Reset seçeneği tercih edilmeli (Kurtarma ekranında aşağı yukarı gitmek için ses açama kısma düğmelerini, işlemi onaylamak için güç düğmesi kullanılmalı)
Ekrana gelen onaylama penceresinde ''Yes-Delete-All User Data'' seçeneği seçilmeli.
Format işlemi bittikten sonra Reboot System Now seçeneğini seçilrek telefonun kapanıp formatlanmış şekilde açılmasıyla işlem tamamlanmış olur.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler