Arama

Google VR Yolda !

7 yıl önce

Yeni moda sanal gerçeklik için harekete geçenler arasına Google de girdi. Daydream adı verilen sanal gerçeklik gözlüğü, Google tarafından tanıtıldı. İşte Google VR !

Google VR Yolda !
ad image

Teknoloji devi Google tarafından tanıtılan yeni sanal gerçeklik (VR) gözlüğü Daydream, kullanıcılarına ana ekran üzerinden android uygulamalarına da geçiş sağlama kabiliyeti sunan yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü olarak karşımıza çıktı. Google tarafından geliştirildiği ve yakında piyasaya sürüleceği öğrenilen gözlüğün ABD'de düzenlenen özel bir etkinlik sırasında tanıtılması da ayrıca dikkat çekti.

Android N sürümü sonrası hemen hemen tüm akıllı telefon modelleriyle birlikte çalışacağı ve kullanılabileceği belirtilen Daydream, Cardboard’un aksine üzerinde bulundurduğu özel sensörler ve ekranlar nedeniyle sadece yeni telefonlarda kullanılabilecek. Hali hazırda, google tarafından sunulan ve Cardboard isimli sanal gerçeklik platformu olan google, bu platformda sanal gerçeklik gözlüğü kullanıcılarının kısıtlı erişimi nedeniyle tercih edilmemesinin yanında, Daydream ile bu engeli aşacağı anlaşılıyor. Daydream’le sanal gerçeklik konusunda yapılabilecekler artırıldı. Daydream, Carboard’a göre çok daha fazla geliştirilmiş durumda. Cardboard, bütün telefonlarla uyumluydu ancak Daydream, Android N’e sahip yeni akıllı telefonlarla çalışıyor olacak.


Daydream Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Android'in yeni sürümü 7.0 N le birlikte piyasaya sürüleceği öğrenilen sanal gerçeklik VR gözlüğü Daydream'in 2016 son baharında piyasaya sürüleceği açıklandı. Andorid 7.0 sürümüyle entegra halde bulunan VR modu ile Daydream için Youtube, Street View, Google Play Store Filmler ve fotoğraflara ek olarak Ubisoft ve Electronic Arts gibi Oyun şirketlerinin de özel uygulamaları ile destekleniyor. Geliştiriciler konferansında Daydream’in tanıtımı yapılsa da cihazla ilgili çok fazla ayrıntı verilmedi. Yeni VR gözlükle ilgili bir başlık ve kumanda gösterildi. Fotoğraflarında Samsung Gear VR’ı andırdığı görülüyor. Google, geliştiricilere yeni platformu için uygulama geliştirmeleri sinyalini verdi. Sanal gerçeklik sektörüne yeni hareket getirecek cihazın bu sonbahar aylarında satışa çıkarılması bekleniyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler