Arama

Zenbo, Computex 2016’da Esti!

7 yıl önce

Computex Fuarı'na katılan ASUS, İnsan yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen "Zenbo” robotu ile büyük ilgi gördü. Zenbo Robot, aile fertlerine arkadaşlık yapmak gibi özelliklere sahip.

Zenbo, Computex 2016’da Esti!
ad image

Asya'nın en yüksek kapasiteli bilişim fuarı Computex Fuarı’nda Teknoloji devi ASUS, bir sürpriz yaparak insan hayatını kolaylaştırmayı ve aile ferleriyle etkileşim halinde olan robotu 'Zenbo' yu tanıttı. Akıllı ev teknolojisine destek olarak tasarlanan Zenbo, akıllı ev cihazları ile etkileşim halinde hareket ederek bu cihazlardan komut alabiliyor. Aynı zamanda kullanıcıların sesli komutlarını da algılayabilen Zenbo, ev içerisindeki akıllı lambalar, televizyon, akıllı perde gibi bir çok teknolojik ürünü kontrol edebilir nitelikte. 


Sesli komutları algılayabilen Zenbo aile fertlerine arkadaşlık yapmanın yanında, aile fertlerinin ev içerisindeki yaşantılarını da kolaylaştırabiliyor. Tek bir sesli komutla, evde bulunan akıllı perdeleri açıp kapatabiliyor, televizyonu kontrol edebiliyor, akıllı lambaları ve daha bir çok akıllı ev ekipmanını kontrol edebiliyor. Kolay bir etkileşim olanağına sahip olan robot, aynı zamanda bağımsız hareket etme kabiliyetine de sahip.

Robot üzerinde bulunan dokunmatik paneline de sahip olan robot, aile fertlerine önemli durum ve günleri de hatırlatabiliyor. Kişisel asistan niteliğinde de kullanılabilmesi bu yönüyle mümkün. Öyle ki, evlilik yıl dönümünüzü unutmanıza fırsat vermiyor ve sizi bu önemli günün yaklaştığı konusunda uyarabiliyor! Dâhili kamerası ile uzaktan kontrol edilebiliyor ve bu şekilde evde olmayan aile bireyi, robotu dilediği şekilde kontrol ederek acil müdahalede bulunabiliyor.


Video aramaları, sosyal medyada paylaşım, alışveriş, TV ve film izleme gibi birçok eğlence faaliyetinin ses komutları ile yaptırılabildiği robot, aynı zamanda çocuklara hikâyeler okuyarak onları uyutuyor veya onlarla dans edebiliyor. Eğitim amaçlı oyunlar ve interaktif ansiklopedisi ile bilgiye erişimi de kolaylaştıran Zenbo, evlerdeki aydınlatma sistemine, klimalara, TV’lere ve daha birçok cihaza bağlanabiliyor ve bu cihazları kontrol edebiliyor. Ev sahipleri evde olmadıklarında robotun üzerindeki kamera ile evlerini mobil cihazları üzerinden izleyebiliyor.  

Donanımhaber

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler