Arama

Memleket Partisi’nden MEİGDER’e ziyaret

1 yıl önce

Memleket Partisi’nden MEİGDER’e ziyaret

Memleket Partisi’nden MEİGDER’e ziyaret
ad image

Memleket Partisi Mersin İl Başkanı Özgür Türker, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ni (MEİGDER) ziyaret etti. Türker, burada yaptığı açıklamada; günümüzde gıdaya ulaşabilmenin tüm ülkeler için bir milli güvenlik ve beka sorunu haline geldiğini söyleyerek, “21. yüzyıl Türkiye'sinde ekmek büfeleri önünde oluşan kuyrukları, marketlerde un, şeker, yağ için oluşan kuyrukları hak etmiyoruz” dedi.

Memleket Partisi Mersin İl Örgütü, MEİGDER’i ziyaret etti. Ziyarette İl Başkanı Türker ile beraberindeki partilileri MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Şehitoğlu, dernek hakkında partililere bilgiler verdi. İnternet gazetecilerini tek bir çatı altında toplamayı amaçladıklarına dikkat çeken Başkan Şehitoğlu, bu kapsamda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) ile Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) üyesi olarak güç birliği oluşturduklarını vurguladı. Memleket Partisi Mersin İl Başkanı Özgür Türker ise Başkan Şehitoğlu ile dernek üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

“NE ÜRETİCİ NE DE TÜKETİCİ MUTLU”

Başkan Türker, ziyarette; ekonomiye ilişkin olarak da çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin verimli ve bereketli toprakları olmasına rağmen bugün hem bitkisel hem de hayvansal üretimde ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Türker, gelinen noktada üreticinin de tüketicinin de mutlu olmadığını söyledi.

“GIDAYA ULAŞABİLME MİLLİ GÜVENLİK VE BEKA SORUNUDUR”

“21. yüzyıl Türkiye'sinde ekmek büfeleri önünde oluşan kuyrukları hak etmiyoruz, marketlerde un, şeker, yağ için oluşan kuyrukları hak etmiyoruz. Bereketli toprakların su ve güneşle buluştuğu, verimli meraların olduğu bu güzel coğrafyada bu yaşanılan hak etmiyoruz” diyen Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bitkisel ve hayvansal üretimde yaşanılan sorunların çözümü yok olanı ithal etmek değildir. Çözüm üretimde. Üretmek, daha fazla üretmek zorundayız. Günümüzde gıda güvenliği ve gıdaya ulaşabilme tüm ülkeler için bir milli güvenlik ve beka sorunu haline gelmiştir. Pandemi süreci ve hemen kuzeyimizde yaşanan Rusya-Ukrayna savaşının oluşturduğu kriz ortamı tarımın, hayvancılığın, üretimin ve gıda güvenliğinin önemini bir kez daha yaşayarak görmemizi sağladı. Üretebileceğimiz tarım ürünlerinin İthalatçısı olmak demek, dışa bağımlılık demektir. Yakın zamanda Ukrayna Rusya savaşında ülkeler kendi ihtiyaçlarını önceleyerek bazı ürünlere İhracat yasakları koydular. Karadeniz’den gelecek gemilerin yollarım gözledik, endişeyle. Biz Memleket Partisi olarak ülkemizin en öncelikli sorunlarından birisinin bitkisel ve hayvansal üretimde yaşanan sorunlar olduğuna inanıyoruz.”

“YOL HARİTAMIZ HAZIR”

Bitkisel ve hayvansal üretim sektörünün stratejik bir sektör olduğuna değinen Başkan Türker, bu sektörde önceliğin kendi kendine yetebilirlik olduğunu anımsattı. Memleket Partisi olarak bitkisel ve hayvansal üretimde yaşanan sorunların çözümüne yönelik stratejilerinin ve yol haritalarının hazır olduğunu aktaran Türker, “Bu sorunun siyaset üstü bir anlayışla ele alınması ve desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. Türker, son olarak sorunların çözümüne dair parti çalışmalarını, önerilerini tüm siyasi partilerle paylaşmaya ve ülkenin geleceği için ortak aklı birlikte oluşturmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler