Arama

Apple’a rakip

2 yıl önce


Apple’a rakip
ad image

Dünyanın en ünlü elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla, sitesinde dün yaptığı değişiklikler ve yeni iş ilanlarıyla birlikte, Türkiye pazarına gireceği resmen duyurdu. Bu olayın hemen ardından, şirketin yeni patent başvuruları ortaya çıktı. Fakat ortaya çıkan sızıntılar, Musk’ın farklı bir sektörü hedef aldığını işaret ediyor.

Ortaya çıkan sızıntılara göre Tesla, kulak içi ve kulak üstü kulaklıkları başta olmak üzere, mikrofon ve megafon gibi pek çok ses ürününü üretmek için çeşitli patent başvurularında bulundu. İddialara göre şirket, bu işlemi 2022’nin ilk günlerinde gerçekleştirdi. Fakat henüz bir sonuç çıkmadığı ve beklemede olduğu söyleniyor.

Patent başvurusunun içeriğine biraz daha bakıldığı zaman, şirketin yalnızca göstermelik bir kaç ürün istemediğini anlayabiliyoruz. Çünkü içerisinde kulaklıklar, dijital müzik çalarlar, ses aktarma aparatları, hoparlörler, subwooferlar, kulaklık yastıkları, ses arabirimleri, ses ekolayzır aparatları, kornalar için hoparlörler ve megafonlar bulunuyor.

Elon Musk’ın müziğe olan düşkünlüğü herkes tarafından biliniyor. Hatta geçtiğimiz günlerde şarkısını bile piyasaya sürmüştü. Ayrıca, istediğini yapmaya meyilli olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla bu tutkusu, Apple ve Bose gibi markalarla rekabet edebilecek yeni bir şeye dönüşebilir.

Buna ek olarak, halihazırda Musk’ın himayesinde bulunan şirketlerin içerisinde bu işe uygun pek çok kalifiye çalışanı bulunuyor. Örneğin Tesla’nın önde gelen ses mühendisi Markus Koch, daha önce hem araç içi ses sistemleri hem de tüketici ürünleri yapan iki marka olan Harman Kardon ve Bang&Olufsen için çalışıyordu.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler