Arama

YouTube CEO’su açıkladı

2 yıl önce


YouTube CEO’su açıkladı
ad image

YouTube CEO’su Susan Wojcicki, beğenmeme özelliği hakkında konuştu. Çatı şirket Google, Kasım ayında yayınladığı bir duyuruda, YouTube’daki dislike butonunun bazen kanallara toplu saldırı düzenlemek amacıyla kullanıldığını söylemişti ve içerik üreticileri bundan korumak için beğenmeme sayılarını kaldırmıştı.

Susan Wojcicki, “Beğenmeme sayısını neden kaldırdınız?” sorusu üzerine “Bunun tartışma yaratacağının farkındaydık. Ancak platformdaki ekosistemin geneli için doğru olan neyse, onu yapmamız gerekir.” ifadesini kullandı. YouTube CEO’su daha sonra dislike butonunun içerik üreticiler üzerindeki etkisine değindi.

Wojcicki, bu tarz kararları verme konusunda çok zorlandıklarını ancak YouTube’daki içerik üreticilerin iyiliği için bunu yapmak zorunda olduklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca 2018 yılının en popüler içeriklerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan ve dislike bombardımanına tutulan YouTube Rewind 2018 videosunun bu kadar beğenilmemesine de çok şaşkın olduğunu açıkladı.

Google, kısa biçimli video formatı YouTube Shorts’un kullanımını yaygınlaştırmak için Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede içerik üreticilere 100 milyon dolara kadar ödeme yapıyor. Susan Wojcicki, bu fona ek olarak Shorts için yepyeni bir para kazanma sistemi geliştirdiklerini belirtti ancak bu sistemin detaylarını paylaşmadı.

Diğer yandan Wojcicki, “değiştirilmesi mümkün olmayan token” anlamına gelen NFT’ye kendisinin de sahip olduğunu söyledi ve NFT’leri önemli bir para kazanma yöntemi olarak nitelendirdi. Beğenmeme sayılarının kaldırılması birçok kullanıcının tepkisini çekse de, YouTube CEO’su yeni açıklamasıyla bu konuyu tartışmaya kapattı.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler