Arama

Yakıt tasarrufu nasıl yapılır

2 yıl önce


Yakıt tasarrufu nasıl yapılır
ad image

Özellikle salgının etkileri ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle akaryakıt fiyatlarında dünya genelinde büyük oranda artış yaşandı. Bu artışlar yüzünden akaryakıt fiyatları ikiye katlandı ve birçok kişi otomobillerini daha az kullanmaya başladı.

Otomobillerinizde yakıt tasarrufu yapmanız için aracınız bakımlarını eksiksiz bir şekilde yaptırmanız gerekiyor. Özellikle motor bölümünde çıkan ufak bir hata, aracın akaryakıt tüketimini büyük oranda artırabilir. Ayrıca uzun süre bakım yapılmayan otomobillerdeki bazı sıkıntılar da yakıt tasarrufunu düşürebilir.

Sıcak iklimlerde her ne kadar mümkün olmasa da elinizden geldiğince klimanızı fazla açmayın. Yapılan açıklamalara göre klima kompresörü motora ekstra bir yük yapıyor ve motorun yakıt tüketimini artırıyor. Aracınız içini serin tutmak için güneşlik gibi çözümler kullanarak yakıt tasarrufu yapabilirsiniz.

Bazen otomobillerimiz içerisinde gereksiz yükleri taşıyabiliyoruz. Her ne kadar fazla yüklerden kurtulmak aracın performansını artırmak için yapılsa da fazla ağırlıkların atılması aracın yakıt tüketimini de büyük oranda azaltıyor. Bu sayede yakıt tasarrufu yaparak aracınızı daha az akaryakıt yakmasını sağlayabilirsiniz.

Aerodinamik, yakıt tasarrufu için çok önemlidir. Özellikle elektrikli otomobil üreticileri, araçlarının daha iyi bir menzil sunması için ellerinden geldiğince sürtünme katsayısını düşürüyorlar. Sizce aracınızın üstünde bulunan tavan raylarına taktığınız saklama kutularını çıkararak aracınızın sürtünmesini azaltabilirsiniz. Aracınızın sürtünmesini azalttığınız takdirde daha iyi bir yakıt tüketimine sahip olabilirsiniz.

Yakıt tüketimini azaltmanın en önemli yollarından biri ise gaz pedalına hafif bir şekilde dokunmak. Aracınızın gaz pedalını sert bir şekilde dokunduğunuz takdirde yakıt tüketiminiz büyük oranda artış gösterir. Ancak elinizden geldiğince hafif dokunarak daha iyi bir yakıt tüketim değerine ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler