Arama

Ukrayna’ya ücretsiz elektrik desteği

2 yıl önce


Ukrayna’ya ücretsiz elektrik desteği
ad image

Ukrayna’da devam eden Rus işgaline karşı ABD ve Avrupalı şirketlerden destekler bir bir gelmeye başladı. Apple, Google, Amazon gibi firmaların ardından Ukrayna halkı için son destek, elektrikli araba üreticisi Tesla tarafından verilecek.

ABD’li otomobil devi Tesla, savaştan bağımsız olarak, elektrikli araç sahiplerine düzenli olarak ücretsiz Supercharger sunuyordu. Ancak son ücretsiz elektrik dağıtım programı, insanların arabalarını şarj ederek olası felaketlerden hızlı bir şekilde kaçınmasına fırsat tanıyacak.

Şirketin yeni duyurusuna göre sadece Tesla sahipleri değil, markadan bağımsız olarak tüm elektrikli araçlar bu istasyonlardan elektrik dolumunu ücretsiz yapabilir. Teslarati’ye göre, otomobil üreticisi Ukrayna bölgesindeki otomobil sahiplerine şu e-postayı gönderdi:

“Polonya, Slovakya ve Macaristan’ın bazı bölgelerinde ücretsiz olarak şarj edebilirsiniz. Pazartesi gününden itibaren Ukrayna’daki son durumdan etkilenen bölgelerdeki tesislerde hem Tesla hem de Tesla olmayan araçlar için geçici olarak ücretsiz Supercharger’ı etkinleştiriyoruz. Bunun, güvenli bir yere gitmeniz için size gönül rahatlığı vermesine yardımcı olacağını umuyoruz.”

Tesla’nın başlattığı ücretsiz elektrik dağıtım haberi sevindirici olsa da, Ukraynalıların büyük çoğunluğunun bir elektrikli otomobile sahip olmadığına belirtmek gerekiyor (2021’de Ukrayna yollarında 27.000’e yakın araç vardı). Bu yüzden pek çok kişi sosyal medyada “bedava benzini hangi firma sağlayacak?” diye sormaya başladı.

Tesla şu anda Ukrayna’da faaliyet göstermiyor olsa da, ülkede Supercharger istasyonları açma planına sahip. Ancak çatışmanın bu planları nasıl etkilediği şimdilik belli değil. Tesla CEO’su Elon Musk’ın bir diğer şirketi olan SpaceX’in Starlink ile Ukrayna’ya internet vereceğini de hatırlatalım.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler