Arama

Cumhurbaşkanı açıkladı

2 yıl önce


Cumhurbaşkanı açıkladı
ad image

Yılbaşı zamlarından bu yana Türkiye’nin en büyük sıkıntısı haline gelen elektrik faturaları, cep yakmaya devam ediyor. Zaman zaman yapılan tüketim sınırı güncellemeleri ve tarife düzenlemeleri de duruma fayda etmeyince hükümet çözümü başka alanlarda buldu.

Bugün Ukrayna’da olan olayları konuşmak için kabine ile toplantı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık dört saat süren oturumun ardından kameraların karşısına geçti. Gündeme dair açıklamalarda bulunduktan sonra vatandaşların en çok merak ettiği meselelerden biri olan elektrik düzenlemesi ile ilgili müjdeyi verdi.

Bir süre önce duyurdukları elektrik düzenlemesini sonunda tamamladıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı, Meskenlerde ve tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldüğünü açıkladı. Bu durum doğrudan faturalara etki edecekken, bir diğer indirim kalemi de tarifeden geldi.

Düşük tarife sınırında güncellemeye giden hükümet, günlük sınırı 8 kilovatsaate yükseltti. Böylelikle aylık sınır 240 kilovatsaate yükselirken, faturalardaki indirim de kaçınılmaz oldu. Buna göre, aylık elektrik faturalarındaki değişimin ortalama yüzde 10 ila 14 arasında olması bekleniyor. Esnaf ve küçük işletmeler için ise yüzde 25 indirim uygulanacak.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler