Arama

Rusya’dan Google’a dava

1 yıl önce


Rusya’dan Google’a dava
ad image

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi hiç kuşkusuz tüm dünyada yankı uyandırdı. Yaşanan insanlık dramına tepki olarak yapılan siyasi ve ticari yaptırımlar, Rusya ve Rus halkı için durumu zora sokmaya devam ediyor. Öte yandan Rusya, kendisi için takınılan bu tavrı fazla buluyor. Ülke, son olarak Google’a dava açıyor.

Rusya’nın iletişim düzenleyicisi Roskomnadzor Cuma günü yaptığı açıklamada Google ve bazı teknoloji şirketlerini hedef aldı. Savaşın başlamasıyla beraber, teknoloji ve dijital dünyada da tam bir kaos yaşanıyor. Roskomnadzor, Google’a kişisel veri mevzuatını ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açtı.

Rusya, Ukrayna’ya başlattığı işgalin ardından zor günler geçiriyor. Özellikle teknoloji dünyasından büyük darbe alan ülke, temel ihtiyacı olan bazı teknolojileri Çin ve Endonezya’dan sağlıyor. Google gibi birçok dev teknoloji şirketlerii Rusya’ya yaptırımlar uyguladı.

Öte yandan Rusya ve Google’ın ilk çatışması bununla sınırlı değil. Rusya, geçtiğimiz aylarda Rus kullanıcıların verilerini ülke dışına sızdırdığı gerekçesiyle Google’a 47 bin dolar para cezası vermişti. Bunun gibi birçok ufak çaplı ceza ile karşı karşıya gelen ikili, bu kez büyük bir davanın eşiğinde.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler