Arama

Kripto paralara ağır darbe

2 yıl önce


Kripto paralara ağır darbe
ad image

Ukrayna, Rusya ile siyasi bir krizin ortasında olmasına rağmen kripto para yasasını onaylayan 2. ülke oldu. “Sanal varlıklar yasası” lehine 300 oydan sadece 2 red oyu aldı.

Ukrayna hükümeti, Bitcoin başta olmak üzere diğer tüm kripto paralara yasal bilinirlik tanıyan yasa tasarısını onayladı. Yasa tasarısı meclisten 300 olumlu oy alırken sadece 2 olumsuz oy aldı. Yasa, ülkede bulunan tüm sanal varlıklar için düzenleyici nitelikte.

Sanal varlıklar için Ukrayna’da düzenlenen yasa tasarısı, kripto para yatırımcılarını da koruma altına alıyor. Federov yaptığı ikinci paylaşımda ise bunun Ukrayna hükümeti için büyük bir gelişim olduğunu vurguladı. Sözlerine “Ukrayna’nın kripto para yasasını onaylaması, yolsuzluk risklerini azaltacak ve bütçe maliyetlerini düşürecek. En önemlisi devlet kurumlarının işleyişindeki yenilikleri hızlandıracaktır.” sözlerini ekledi.

Blockchain araştırmacıları tarafından yayınlanan raporlara göre, Ukraynalı Hacker gruplarına yapılan Bitcoin bağışları arttı. Raporda bağışçıların, Sivil Toplum Kuruluşlarını atlatmak için bankalar üzerinden bağış yapmadıkları belirtildi.

Ukrayna geçtiğimiz eylül ayında veto yemiş olan yasa tasarısını aylar sonra onaylayarak, kripto para yasa tasarısını kabul eden 4 ülke olarak yerini aldı. Rusya’nın ise kendi sanal parasını üretmek için çalışmalar yaptığı ve kripto para borsalarını da engellemek istediği biliniyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler