Arama

Tekne Macunu Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

2 yıl önce

Tekne Macunu Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

Tekne Macunu Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?
ad image

Tekne Macunu Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

Tekne macunu, teknelerde ilk izlenimin en iyi şekilde sağlanmasına yardımcı olan ve yat yüzeyine en ideal biçimde uygulanan macun çeşididir. Esneklik, dayanıklılık, kürlenme, su emme ve yorulma dirençleri açısından önde olan tekne macunu çeşitleri, farklı tekne yüzeylerine uygulanırlar. Tekne macunu, daha pürüzsüz, şık ve darbelere dayanıklı yüzeyleri oluşturmakta etkilidir.

Tekne Macunu Kullanım Alanları Nelerdir?

Tekne macunun kullanım alanları teknenin yüzey tiplerine ve macunun tipine göre değişir. Tekne macunu tiplerine bağlı olarak değişen kullanım alanları hakkında bilgiler şu şekildedir:

  • Çift macun komponentli epoksi macun tipleri teknede su geçirmez yüzeyleri oluşturmak için kullanılırlar.
  • Sertlik ve esneklik oranı yüksek tekne macunları, astar uygulanan çelik, alüminyum ve fiber yüzeyler üzerine uygulanırlar.
  • Teknelerdeki ahşap yüzeylere epoksi macunlar veya su geçirmezlik sağlayan diğer tekne macunu tipleri rahatlıkla uygulanır.

Tekne Macunu Kullanım Avantajları Nelerdir?

Tekne macunu doğru oranda kullanıldığında, teknelerde çık ve modern görünümü ön plana çıkarma ve aşınma, su geçirme, darbelerde hasar alma gibi problemleri önleme avantajı kazandırır.  

Ek olarak homojen tekne macunu, eşit oranlı uygulamada yüzeyde yükseklik farkı bulunmayan dengeli görünümü sağlar. Kuruması ardından ise teknelere uygulanacak olan boya filmlerinin dökülmesi ve yumuşamasız çekilebilmesi mümkün hale gelir.

Tekne Macunu Uygulaması Nasıl Yapılır?

Tekne macunu uygulamak için oldukça pratik bir şekilde yüzey hazırlamasını yapmak ardından macunu dengeli biçimde yüzeylere sürmek yeterlidir. Tekne macunu uygulama adımları şunlardır:

  • Ahşap, alüminyum veya çelik yüzeydeki toz ve kirler silinerek giderilir.
  • Kusurlu alanlar varsa ahşap üzerinde hafif zımparalama yapılır.
  • Bir pürüz kalmadığında tekne macunu yüzeye tercih edilen kalınlık sağlanacak biçimde uygulanır.

İşlem sırasında en iyi kürlenmenin sağlanabilmesi için kuruma süresinin ise yüksek güneş ışığı altında kalınmayacak bölgede geçirilmesi tercih edilir. Macunun çekimi sırasında mastar, triz, spatula gibi araçlar kullanılarak, pratik uygulama sağlanır.

https://shop.emtel.com.tr/

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler