Arama

İPhone 14 serisinde büyük bir farklılık yaşanabilir

2 yıl önce


İPhone 14 serisinde büyük bir farklılık yaşanabilir
ad image

iPhone X modelinden beri telefonlarını çentikli ekranla tanıtan ve sürekli eleştirilen Apple, bu alışkanlığı bırakmaya hazırlanıyor. İlk olarak Essential Phone tarafından ortaya çıkan ve sonrasında Apple tarafından benimsenen çentik yapısı, bir süre Android üreticileri tarafından kullanılmış; ancak sonrasında ilk olarak damla çentiğe, ardından da delikli ekran yapısına geçilmişti. Apple ise iPhone modellerinde çentikten vazgeçmemişti.

Neredeyse tüm Android üreticilerinin terk ettiği geniş çentikleri 2017 yılından beri kullanan Apple, Face ID sistemindeki kızılötesi sensörler sebebiyle bu tasarımdan vazgeçemediğini söylüyor. Bu durum da iPhone modellerinin yıllardır aynı gözükmesine sebep oluyor. Ancak ortaya çıkan bilgiler, Apple’ın değişime gideceği yönünde. Nitekim yapılan iddialar, Amerikan devinin LG ve Samsung’dan ekran siparişi verdiği yönünde.

Bu siparişlerin ise daha öncekiler gibi olmadığını söyleyebiliriz. Öyle ki Apple, LG ve Samsung’dan çentikli ekran değil, delikli ekranlar istemiş durumda. LTPO OLED tabanlı olan bu ekranlar 6.1 inç ve 6.7 inç büyüklüğünde olacak.

Bu da Apple’ın tüm seride aynı tasarım dilini kullanmayacağını gösteriyor. Şirket muhtemelen iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelinde delikli ekran yapısını benimseyecek. iPhone 14 modeli çentikli ekran ile gelirken, iPhone 14 Mini tanıtılmayacak. Bu bilgiler henüz şirket tarafından doğrulanmasa da yıllardır süregelen çentikli yapının terk edilecek olması birçok Apple hayranını mutlu edecektir. Ayrıca üreticinin Face ID ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği de yine bilinmezliğini koruyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler