Arama

Google kesenin ağzını açtı

2 yıl önce


Google kesenin ağzını açtı
ad image

Dijital dönüşümün lokomotifi konumundaki internetin gelişimi ile kullanıcı güvenliğini tehlikeye atan veri ihlallerinin sayısında ciddi bir artış yaşandı. Bu kapsamda son dönemde ülkemiz dahil tüm dünyada farklı sektörlerde boy gösteren firmaların siber saldırıya uğradığına ve önemli verilerini hackerlara kaptırdığına şahit olmuştuk.

İki şirketin bir süredir görüşme halinde olduğu ve yakın zamanda görüşmelerin resmiyete döküleceğine yönelik iddialar vardı. Bu durum geçtiğimiz saatlerde resmen doğrulandı ve Google, ünlü siber güvenlik firması Mandiant’ı satın alacağını resmen duyurdu.

Google, Mandiant’ı bünyesine katabilmek için 5,4 milyar dolar ödeyecek. Böylelikle şirketin her bir hissesi için 23 dolar ödeme yapmış olacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Google Cloud CEO’su Thomas Kurian, şu ifadeleri kullandı;

Daha önce sadece hükümetleri hedef alan bilgisayar korsanları, artık odağını dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren şirketlere çevirdi. Bu nedenle daha önce eşi benzeri görülmemiş bir siber güvenlik sorunu ile karşı karşıyayız.

Güvenlik paketimizi ve danışmanlık hizmetlerimizi daha da geliştirmek ve müşterilerimizin güvenliklerini bir üst seviyeye çıkarmak için Mandiant’ı Google Cloud’da ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.

İki şirket arasındaki anlaşmanın tamamlandı. An itibariyle topun düzenleyici kuruluşlarda olduğunu belirtelim. Buradan da onay çıkarsa Google, 2012’de Motorola’yı 12,5 milyar dolara satın almasının ardından ikinci en büyük alımını yapacak.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler