Arama

Akıllı telefon ömrünü kısaltan hatalar

2 yıl önce


Akıllı telefon ömrünü kısaltan hatalar
ad image

Akıllı telefonlar ve telefonlara bağlı cihazların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu inkar etmek mümkün değil. Pek çok kullanıcı, akıllı telefonların ömrünü kısaltan hatalar yapıyor. Akıllı telefonların tamirini veya yeni bir tanesine geçmenin pahalıya mal olduğunu göz önünde bulundururak, bu hatalardan nasıl kurtulabileceğinizi ele alacağız.

Son araştırmalara göre telefonlarda yer alan lityum iyon piller, yüzde 30 ila yüzde 80 arasındaki değerlerde maksimum kullanım süresine sahiptir. Bu yüzden yüzde 100’e kadar doldurup ardından bataryanın sıfırlanmasını beklememelisiniz.

Akıllı telefon ömrünü kısaltan hatalar arasında sıcaklık kontrolü de yer alıyor. Apple, Samsung ve diğer birçok üretici, cihazlarınızın sıcaklığının 0 °C derecenin altına veya 35 °C derecenin üstüne çıkmasını önermez. Bulunduğunuz ortam soğuksa vücudunuzun sıcaklığından faydalanabilmesi için telefonunuzu cebinizde tutabilir veya sıcak koşullarda uzun süre doğrudan güneş ışığından uzak tutabilirsiniz.

Android ve iOS işletim sistemleri uygulamaları arka planda açık tutmaya izin verir. Bu yüzden sık sık kullandığınız bir uygulamayı arka plandan silmek yerine açık tutmayı tercih edebilirsiniz. Bir uygulamayı sıfırdan başlatmanın, arka planda açık kalmasından daha fazla enerji harcayacağınızı göz önünde bulundurun.

Deneme sürümü olarak paylaşılan ücretsiz uygulamaların çok azı gerçekten kullanışlı. Ücretsiz fotoğraf düzenleme, video kırpma veya yüz değiştirme uygulamalarını indirirken bir daha düşünün. Çünkü birkaç defa kullandıktan sonra tekrar kullanma olasılığınız düşük olacak.

Farklı işletim sistemlerinde kullandığınız şifreleriniz, web siteleriniz veya alışkanlıklarınız için 1Password, LastPass ve Bitwarden gibi parola yöneticisi uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler