Arama

Yenilenebilir enerji sanıldığı kadar çevreci değil

1 yıl önce


Yenilenebilir enerji sanıldığı kadar çevreci değil
ad image

Tüm dünyanın ortak problemi olan iklim krizine karşı şirketler de adım atmaya başladı. Enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılamaya çalışan firmalar, iklim değişikliğini durdurmaya yönelik adımları tehlikeye atıyor olabilir.

Nature dergisinde yayınlanan yeni araştırma, yenilenebilir enerji sertifikalarının bilime dayalı hedefleri tehdit ettiğine dikkat çekti. Yenilenebilir Enerji Sertifikaları (REC), şirketler tarafından yenilebilir enerji projelerini destekleme taahhüdüyle satın alınabiliyor. Fakat REC’i alan firmalar, hala fosil yakıt kullanmaya devam ediyor.

Concordia Üniversitesinde araştırmacı olan Anders Bjørn, yürüttüğü son çalışmada REC sertifikalarını edinen şirketlerin ‘hilesini’ ortaya koydu. Araştırmacı, REC’e sahip olan 115 şirketin 2015 ile 2019 arasında sera gazı emisyonlarını yüzde 30 azalttıklarını iddia ettiği belirtti. Ancak gerçek rakam çok daha düşüktü.

Anders Bjørn’un çalışmasına göre, bu dört yıllık dönemde şirketlerin emisyonlarını azaltma oranı sadece yüzde 10 civarındaydı. Ayrıca şirketler, REC sertifikalarına dayanarak müşterilerine yenilenebilir enerji üzerinden hizmet sunduğunu söyledi.

“Çalışmamızda görebildiğimiz şey, şirketlerin çoğu durumda bilseler de bilmeseler de iklim için pek bir işe yaramayan sertifikaları satın aldıklarıdır. Şirketlerin emisyon yörüngeleri artık 1,5 °C hedefiyle uyumlu değil.”

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler