Arama

Netflix Rusya’ya rest çekti

2 yıl önce


Netflix Rusya’ya rest çekti
ad image

Rusya tarafından Ukrayna’da başlatılan savaş, Netflix’in Rusya’daki kararlarını yeniden gözden geçirmesine yol açtı. Rus yazar Lev Tolstoy’un kaleme aldığı Anna Karenina romanını günümüz dünyasına taşıyacak olan Anna K dizisinin çekimleri durduruldu.

Netflix, Rusya’daki ilk orijinal projesini 2021 yılında açıkladı. Anna K adlı yapım, Anna Karenina romanından uyarlanacak ve başrolde Svetlana Khodchenkova oynayacaktı. Fakat Netflix’in Rusya’ya yönelik aldığı çarpıcı tek karar Anna K dizisiyle ilgili değil. Şirket, Rusya hükümetine bağlı 20 TV kanalını yayınlamaya zorlayan ülkenin yeni yasasını da reddetti.

Netflix’in kararı, Kremlin’e bağlı Russia Today (RT) ve Sputnik ajanslarının Facebook, YouTube ve TikTok’ta engellenmesiyle aynı zamanda geldi. Yasaklanan kanallar arasında Rus Ortodoks Kilisesi tarafından yönetilen Channel One ve Spa gibi önemli haber bültenleri de yer alıyor.

Netflix’in Rusya pazarında faaliyet göstermesi, 2020’de Putin hükümeti tarafından gözden geçirildi. 100 binden fazla günlük kullanıcıya hitap eden platform için son dönemde kurallar sıkılaştırıldı ve içeriklere büyük sansür uygulandı. Ayrıca hem Google hem de Apple, Putin’in en ünlü rakibi Alexei Navalny ile ilgili içerikleri Rusya’da kaldırmak zorunda kaldı.

Netflix, Kiril alfabesinde kullanıcı arayüzü ve abonelikler için yerel ödeme seçeneğiyle Rusya pazarına yaklaşık bir buçuk yıl önce açıldı. Netflix Rusya’nın ilk büyük yapımı olması planlanan Anna K, bombalar Ukrayna’ya düşmeye devam ettiği sürece askıda kalabilir.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler