Arama

Bahaneleri ortadan kaldıracak özellik

1 yıl önce


Bahaneleri ortadan kaldıracak özellik
ad image

Elon Musk’ın davası ve şimdi de satın almayı reddetmesiyle gündemde olan Twitter, yeni özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Şirket ekibi, kullanıcılara kolaylık sağlamak için platforma yeni eklemeler yapıyor. Son olarak platform, özelliklerine bir yenisini ekledi. Twitter, açıklama hatırlatıcı özelliğine göre, görsellere açıklama eklemesi için kullanıcılara bildirim gönderecek.  

Twitter, Web, Android ve iOS‘taki kullanıcıların yüzde 10’una açıklama ekleme uyarı hatırlatıcıları başlattığını duyurdu. Açıklama, özellikle görme engelli ya da görme kaybı yaşayan kullanıcılar için oldukça büyük bir önem taşıyor. Ekran okuyucu kullanan bu kullanıcılar, görsellerde yer alan açıklama sayesinde Tweet’e anlam yüklüyor.

Test kapsamında görselli bir Tweet paylaşmadan önce kullanıcıların karşısına ‘Görselinizi erişebilir hale getirmeyi unutmayın’ başlıklı bir hatırlatıcı çıkacak. Ardından kullanıcılar, açıklama ekleme veya ‘bu sefer değil’ seçeneğini seçerek işlemi atlayabilecek.

Bu da, Twitter açıklama özelliğinin isteğe bağlı olduğunu gösteriyor. Açıklama hatırlatıcısını açmak için yapılması gerekenler şu şekilde:

İlk olarak hesabınızdan Ayarlar ve gizlilik seçeneğine gidin.
Ardından Erişebilirlik, ekran ve diller başlığını seçin.
Çıkan seçeneklerden Erişebilirlik seçeneğine dokunun. Eğer test kullanıcısıysanız karşınıza çıkan Görüntüler bölümüne gidin.
Burada ‘Görsel açıklama hatırlatıcısı al’ seçeneğine dokunun.

Görme engelli kullanıcıların fazlasıyla talep ettiği bu özelliğin gelmesiyle birlikte şirket, kullanıcı kullanımını daha da kolay hale getiriyor. Geçtiğimiz aylarda ‘alt’ kısaltmasıyla merak uyandıran Twitter, açıklama rozetini yayına aldı. Uzun zamandır beklenen bu hatırlatma özelliğiyle de şirket, erişebilirliği bir adım yukarı taşıyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler