Arama

SEO hataları

1 yıl önce


SEO hataları
ad image

Web sitelerimizi sürekli gelen güncellemelere karşı dayanıklı hale getirme mücadelemiz artık günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Aslında en büyük mücadelemiz sitemizin sağlığını korumaktır. Önceliğimiz bu olmalı ve her zaman bunun üzerinde çalışmalıyız.

Siteyi iyi durumda tutmak için kontrol bir öncelik olmalıdır. Sitenizin durumunu kontrol etmek için kullanabileceğiniz birçok araç vardır. En çok kullanılan araçlar Ahrefs, SEMrush ve Screaming Frog olarak bilinmektedir. Şimdi çoğumuzun göz ardı ettiği SEO hatalarını ele alalım ve bundan sonraki süreçte bunları iyileştirmeye odaklanalım.

İşte SEO yaparken en sık yapılan 10 hata;

1-HTTP Durumlarını ve Sunucu Hatalarını Görmezden Gelmek

Bu sorunlar, web sitenizdeki trafiğin kaybolmasına veya azalmasına neden olmakla kalmaz. Bu hataları görmezden gelmek Google’ın sitenizin arama yapan kişiler için uygun olduğunu düşünmeyerek sizi cezalandırması ile sonuçlanabilir.

2- Meta Etiketleri Optimize Etmemek

Meta etiketleri sitenizin bel kemiği gibidir. Araştırmalara göre SEO’da en sık yapılan hatalar arasında meta etiketlerini yanlış girmek ya da hiç girmemek yer alıyor. Meta etiketleri sitenize ve hitap ettiğiniz kullanıcı kitlesine göre düzenlenmelidir. Örneğin mücevherlerle ilgili bir siteniz varsa kullanıcıların aratacakları anahtar kelimeler baz alınmalıdır. Bu sayede Google’ın algoritması seçmiş olduğunuz meta etiketi sayesinde kullanıcıların arattığı anahtar kelimeler ve kelime öbekleriyle bağlantı kurarak kullanıcıları sitenize yönlendirebilir.

3- Yinelenen İçerik Oluşturmak

Google web sitesi sahiplerinden her zaman özgün olmasını ister. İçeriklerinizi sürekli yenilenen içeriklerden seçerseniz bir süre sonra Google güncel olmadığınızı düşünerek sizi arama sıralamasında alt sıralara düşürür.

4- Performans Kaybı Yaşatacak Kopya Problemleri

SEO yaparken en büyük düşmanınız intihallerdir. Eğer içeriğiniz %90 özgün değilse ve bu web sitenizdeki pek çok içerik için geçerliyse meta etiketlerini özenle seçseniz bile arama sayfasında üst sıralara gelmeniz imkansızdır.

5- Dahili ve Harici Linkleri Optimize Etmemek

Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Linkler
  • Bozuk Dahili Linkler
  • Bozuk Harici Linkler
  • HTTPS yerine HTTP Sayfalara Verilen Bağlantılar
  • URL’de Kullanılan Alt Çizgiler

Web sitenizi ziyaret edenleri sayfanın dışına yönlendiren bu bağlantılar doğru kullanılmadığında kullanıcı deneyimini düşürmektedir ve Google kullanıcılara iyi bir deneyim sunmadığını tespit ettiği siteleri sıralamaya almamaktadır. Kullanıcı deneyiminin belirlenmesinde en büyük etken kullanıcıların sitenizde ve ilgili sayfalarda geçirdikleri zaman süresidir.

6- Dizine Eklenme Durumunu Görmezden Gelmek

Kulağa her ne kadar basit bir sorun gibi gelse de dizin ekleme durumu SEO için hayati önem taşıyan faktörlerden biridir. Eğer bir sayfaya dizin eklemediyseniz Google bu sayfayı görmez dolayısıyla içerikleriniz kullanıcıların karşısına asla çıkamaz. Bu sorunun önüne geçmek için kullanabileceğiniz araçlar bulunmaktadır. Bunların başında en çok kullanılan araçlar Ahrefs ve SEMrush’tur.

7- Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) Teknolojisini Unutmak

Akıllı telefon kullanımın yaygınlaşmasıyla birlikte bu sorun daha da belirgin hale gelmiştir. Artık pek çok kullanıcı internetteki işlerini mobil üzerinden gerçekleşiyor. 2020 senesinden beri de Google mobil uyumluluğu web siteleri için hem mobil hem de masaüstü için varsayılan sıralama ölçütü olarak kabul ediyor. Bu nedenle sitenizin mobil kullanıma uygun olduğundan emin olmak ve arama performansına zarar gelmemesi için HTML kodunun Google’ın AMP yönergelerine uygun olduğundan emin olmanız gerekiyor.

8- Site Performansını Ele Almamak

Sayfa yüklenme süresi SEO için gitgide daha da önemli olmaya başlayan konulardan biri haline geldi. İnternette aynı konuyla ilgili pek çok farklı site olduğunu asla unutmayın. Sayfa yüklenme hızının yavaş olması etkileşimin düşmesi bu da Google’ın web sitenizi kullanıcı deneyimine uygun olarak görmemesine neden olabilir.

9- Bozuk Dahili Görseller

SEO için sık sık algoritmasını değiştiren Google geçtiğimiz yıllarda görsel isimlendirmesini ve resimlerin özgünlüğünü de SEO parametrelerine dahil etmişti. Eğer web sitenizde konuyla ilgili eklediğiniz görsel bozuksa bu kullanıcı deneyimini düşüren ve sizi alt sıralara iten bir soruna dönüşebilir.

10- Taraması Engellenen Sayfalar ya da Kaynaklar

Bu durum Google’ın sitenizi kullanıcılar için bir tehdit olarak görmesine neden olabilir. Sorunun nedeni genelde kaynaklarınızda spam bağlantılar olmasından kaynaklanmaktadır. Fakat sitenizin kullanıcıların karşısına çıkması için bu durum karşısında dikkatli olmalısınız.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler