Arama

DAP İdaresi’nin 2016 Yılı Yatırım Programında Yer Alan Tarım Ve Kırsal Kalkınma Projeleri Belli Oldu

7 yıl önce

DAP İdaresi’nin, 2016 yılı yatırım programı kapsamında destekleyeceği projelerin toplam tutarı 103 milyon lira olarak planlanıyor.

DAP İdaresi’nin 2016 Yılı Yatırım Programında Yer Alan Tarım Ve Kırsal Kalkınma Projeleri Belli Oldu
ad image
DAP İdaresi’nin, 2016 yılı yatırım programı kapsamında destekleyeceği projelerin toplam tutarı 103 milyon lira olarak planlanıyor.
Bu arada, DAP İdaresi Başkanlığı’nın 2016 yılı yatırım programında yer alan ve bu kapsamda desteklenecek olan Tarım ve Kırsal Kalkınma projeleri de belli oldu. Tarımsal alanda çeşitli başlıklardan oluşan projelere bu yıl toplam 55 milyon 399 bin lira destek sağlanacak.
Tarımda, desteklenecek projelerin, Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz tarafından onaylandığını söyleyen DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, bu yıl 65 adet Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Projesi, 36 adet Hayvan İçme Suyu (HİS) Göleti, 11 adet Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi, Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarlarının yapımı, 9 bin adet sac ve beton sıvatların yapımı, Bölge illerine dağıtılmak üzere 84 adet kırkım makinası ve 14 adet jeneratör dağıtımı ve geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan (Elazığ, Erzurum ve Van) DAP Çiftçi Eğitim Merkezleri’nde gerçekleştirilecek olan eğitim programlarına finansal destek sağlamak gibi başlıklardan oluştuğu bilgisini verdi.
2013 yılından bu yana, tarımsal üretimi artırmak, tarım ve hayvancılık yönünden bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacıyla, ağırlıklı olarak, tarım ve kırsal kalkınma projelerine destek verdiklerini belirten Başkan Demir, söz konusu projeler içinde, 32 milyon lira ile en fazla ödeneğin bu yıl da tarımsal sulama projelerine aktarılacağını söyledi. Başkan Demir, 2013-2015 yılları arasında 451 adet Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Projesini desteklediklerini, toplam 148 milyon 694 bin lira kaynak aktararak toplam 820 bin 619 da. araziyi sulamaya kavuşturduklarını ifade etti.
DAP İDARESİ’NİN 2016 YILI TOPLAM YATIRIM ÖDENEĞİ 103 MİLYON LİRA OLARAK BELİRLENDİ
Başkan Demir, DAP İdaresi’nin 2016 Yılı Yatırım Programında yer alan, Sınır İlçeleri Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı (SESKAP), Bölge illerinde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi, güneş ve gübreden enerji üretme, Kültür ve Kültürel Envanter oluşturma, kent ve semt kütüphaneleri kurma, Girişimcilik ve İhtiyaç Analizi kapsamındaki projelerle birlikte bu yıl toplam 103 milyon liranın projelere aktarılacağını söyledi.
Gelen projeleri belirlerken oldukça titiz davrandıklarını söyleyen Başkan Demir, 14 DAP ilinde, en çok ihtiyaç olan projelerin desteklenmesine özen gösterdiklerini ifade ederek, her projenin objektif kriterlerle değerlendirildiğini, bunun ardından yapılan puanlamayla aralarından en başarılı olanların seçildiğini söyledi.
Önceki yıllarda desteklenen projelerin başarıyla uygulandığına dikkat çeken Başkan Demir, yıl içinde yapılacak olan araştırma ve analiz çalışmaları ile de bölgedeki paydaşların görüş ve önerileri alınarak bölgenin ihtiyaçları çerçevesinde yeni projelerin şekilleneceğini ifade etti.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler