Arama

Sandalye tekerleği modelleri ve özellikleri

2 yıl önce


Sandalye tekerleği modelleri ve özellikleri
ad image

Sandalye tekerleği modelleri ve özellikleri

Sandalyelerin daha kolay hareket etmesi adına tercih edilen tekerlekli sistemler, zaman içerisinde yıpranabilmektedir. Yedek sandalye tekerlekleri sayesinde yenileme yapılarak sandalyenin yeniden kullanılması sağlanabilmektedir. Genellikle büro gibi iş alanlarında kullanılan sandalyelerde tercih edilen tekerlekler, kullanımda pratiklik sunmaktadır.

Sandalye tekerlek modelleri

Sandalye tekerleği modellerinde kauçuk kaplama ya da plastik modeller üretilmektedir. Farklı çap aralıklarına ve yüksekliklere sahip olan sandalye tekerleği ile ihtiyaca uygun bir model kolayca bulunabilmektedir. Döner tekerleklere sahip olan modellerde, sağa sola ya da ileri geri hareket etmek oldukça kolaydır.

Sandalye tekerleği nasıl seçilir?

Eskiyen ya da kırılan bir tekerlek yerine yeni tekerlek almanız gerektiğinde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır. Satın alma sırasında tekerleğin taşıma kapasitesine, yüksekliğine, çapına dikkat edilmelidir. Sandalyedeki diğer tekerleklerdeki özelliklere göre yeni tekerlek aynı özelliklerde seçilmelidir. Böylece hiçbir sorun yaşanmadan sandalyenin kullanımı sağlanabilir. Diğer tekerlekler ile aynı özelliklere sahip olmayan bir tekerlek seçildiğinde uyumsuzluğa bağlı olarak pek çok sorun yaşanabilir. Bu nedenle sorun yaşanmaması adına seçim aşamasında birebir uyumlu modeller arasından seçim yapılmalıdır.

Sandalye tekerleği özellikleri neler?

Tekerleklerde çok fazla teknik detay bulunmaktadır. Satın alma sırasında dikkat edilmesi gereken teker çapı, taşıma kapasitesi ve yüksekliğin dışında cıvata çapı, bağlantı şekli, hareket tipi, zeminle temas gibi pek çok detay tekerleklerin birbirinden farklı olmasını sağlamaktadır. Aynı olduğu düşünülen tekerlekler arasında dahi belirtilen kriterler dahilinde farklar olabilmektedir.

Sandalye tekerlek takım aşamaları

Yeni bir tekerlek satın alan kişilerin eski tekerleği cıvatalarını sökerek boşa çıkarması yeterli olacaktır. Böylece yeni alınan tekerleğin de aynı şekilde cıvata ile yerine sıkılmasıyla işlem tamamlanacaktır. Yedek tekerleklerde genellikle aynı prensip uygulanmakta ve yaklaşık 5 dakika içerisinde değişim işlemleri de tamamlanmaktadır. Birebir aynı özelliklere sahip model alındığında montaj aşamasında sorun yaşanmayacaktır.

Sandalye Tekerleği nerelerde kullanılır?

Kullanım alanları genellikle iş alanları olsa da sandalye ihtiyacı olan her yerde tekerlek de kullanılabilmektedir. Temel hedef sandalyenin sabit olmamasıdır. Sabit bir şekilde durması istenmeyen ve kullanım sırasında da kolay bir şekilde hareket ettirilmek istenen sandalyeler için uygun tekerlek modelleri alınarak monte edilebilir.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler