Arama

PKK'ya ASELSAN'dan Ağır Darbe!

7 yıl önce

ASELSAN, özellikle terör örgütü PKK’nın kullandığı EYP diye isimlendirilen el yapımı patlayıcıların tespit ve imhasını yapabilecek robot sistemi geliştirdi.

PKK'ya ASELSAN'dan Ağır Darbe!
ad image

ASELSAN, terör örgütü PKK’nın tuzakladığı EYP’leri imha edecek robot geliştirdi ve Efes 2016 tatbikatında tanıttı. Aselsan terör operasyonları sırasında güvenlik kuvvetlerini en çok zorlayan unsurlardan biri olan el yapımı patlayıcıları (EYP) için bir sistem geliştirdi.

Aselsan 'ın EYP Tespit ve İmha Sistemi (ETİ) Nurol Makina'nın geliştirdiği 4X4 tekerlekli zırhlı araç 'Ejder Yalçın'ın kulesine takılan teleskopik kol ile EYP uzaktan tespit ve imha ediyor. Sistemde EYP'yi tespit için hassas metal detektörü ve yeraltı radarı (GPR) kullanılıyor. Bu özel radar, yeraltının sığ tabakaları olarak bilinen ilk 40 metre'yi rahatlıkla inceleyebiliyor.

Radar, yeraltında ışık hızına yakın bir süratle hareket eden elektromanyetik dalgaların yolculuk sürelerinin nano saniye mertebesinde ölçerek yabancı ve tehlikeli cismi tespit ediyor. Araç üzerinde ayrıca, ACAR kara gözetleme radarı, elektro optik sistem ve keskin nişancı tespit sistemi de bulunuyor. Ejder Yalçın'a 8.5 metrelik, 7 eksenli robotik kol takıldı.

Uzaktan kumandayla kontrol edilen kol, 200 kg. ağırlık kaldırma yeteneği ile EYP'yi güvenli bir şekilde uzaktan imha edebiliyor. İmha işlemine uzaktan müdahale edilmesini engellemek üzere araçta yine Aselsan üretimi olan telsiz ve cep telefonlarını etkisiz hale getiren 'Gergedan' elektronik aktif köreltme/karıştırma sistemi de kullanılıyor

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler