Arama

Google Binasına Polis Baskını!

7 yıl önce

Fransa’da Polis, organize kara para aklama iddiası ile Google binasına baskın yaptı. Fransız polisi organize bir şekilde kara para aklandığı gerekçesi ile google binasına baskın düzenledi.

Google Binasına Polis Baskını!
ad image

EnsonHaber’in haberine göre; Fransız polisi organize bir şekilde kara para aklandığı gerekçesi ile google binasına baskın düzenledi. Fransız yargısının  uzun süredir takibi altında olan Google’ın Fransa’daki tüm faaliyetlerini beyan etmediğine hükmetti ve vergi kaçırma şüphesiyle  yargı soruşturma başlattı.

Fransız savcılara göre teknoloji devi şirket, Avrupa’daki gelirleri ve reklam sağlayıcılara para dağıtımını İrlanda üzerinden gerçekleştirerek büyük oranda vergi kaçırıyor. İddiaya göre Google’ın Paris, Londra ve diğer büyük Avrupa başkentlerinde tam teşekkülü geniş ofisleri bulunuyor fakat pazarlama faaliyetlerinin yönetimi Dublin ofisi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Bu anlamda Google’ın İrlanda üzerinden diğer ülke ofislerini uydu olarak kullandığı söyleniyor. İrlanda’da uygulanan %12,5’lik kurumlar vergisinin Avrupa ortalamasından düşük olduğunu açıklayan uzmanlar, Google’ın bu yolla hem Avrupa hem de ABD‘deki faaliyelerinde vergiden kaçınmış oluyor.

Polis eşliğinde 100 civarında araştırmacı, 25 bilgisayar uzmanı ile 5 hâkimin katılımıyla yerel saatle 05:00 civarı gerçekleştirilen baskında Google’ın Paris’teki merkez ofisinde gizlilik derecesi yüksek araştırmalara başlandı. Yine ensonhaber.com’un haberine göre bu konuda açıklama yapan Mali Savcı, Fransız vergi makamlarından gelen şikayetler üzerine, bir ön soruşturma düzenleme kapsamında bu aramaları gerçekleştirdiklerini söyledi ve şunları kaydetti “Ağırlaştırılmış mali dolandırıcılık ve aklama eylemlerine ilişkin ilk çalışmalara 2015 yılının Haziran ayında başladık.” 

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler