Arama

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

2 yıl önce

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?
ad image

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

 

Vücudunuzda belirtiler meydana geldiyse ve donuk omuz şüphesi taşıyorsanız uzman doktorlara danışmanız sağlığınız açısından en doğru olanıdır. Bilgisi olmayan kişilerin tahmini üzerine tedavi ve kontrollerinizi aksatmanız doğru bir tercih değildir. Doktorlar şikâyetlerinizi ve sağlık geçmişinizi dinleyerek fizik muayene uygular. Uygun buldukları zaman ultrason ve MR gibi işlemler yaptırmanız gerekebilir.

Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?

 

Aslına bakılırsa çoğu zaman donuk omuz tanısı konulurken net bir sebep bulunmaz. Örneğin eskiden omzunuzu hafif incitmiş olsanız bile bu durum ileride donuk omuz sorununa sebep olabilir. Kalp krizi yaşadıysanız ya da düşme, çarpma gibi travmatik durumlar başınıza geldiyse de bu sorunu yaşama ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?

 

Doktorlar omzunuzdaki ağrının hafiflemesi ve hareket kabiliyetinin eskisi kadar iyi olmasını amaçlayarak tedavi uygular. Ağrı kesici, kas gevşetici ve kortizon enjeksiyonları gibi tedavi amaçlı kullanılan ilaçlar omzunuzdaki sorunu gidermek açısından faydalı olabilir. Tedavi süreçleri için donuk omuz alanında uzman doktorlarla görüşebilirsiniz.

Diz Artroskopisi Nedir?

 

Son zamanlarda artroskopi denildiği zaman diz artroskopisi akla gelir. Her artroskopi de olduğu gibi diz artroskopisinde de inceleme esnasında küçük boyutlu malzemeler kullanılır. Bu sebeple incelemeler esnasında yapılan kesiler büyük izler oluşturmaz ve herhangi bir ağrı hissetmezsiniz. Doktorlar olabildiğince küçük kesiler oluşturarak artroskopi işlemini tamamlar.

Günümüzde diz artroskopisi adını duyuran bir kavramdır. Peki artroskopi kelimesi tam olarak neyi ifade eder? Bu kavram eklemin için kameralar ve teknoloji sayesinde bakmayı işaret eder. Optik kameralarla görüntülenen eklemler bu sayede gelişmiş imkânlarla tedavi edilebilir. Eklemleri açmadan yapılan incelemeler kapalı artroskopi olarak adlandırılır. Dizinizde sakatlanma, yaralanma ya da herhangi bir sorun varsa doktorunuz müdahale eder.

Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

 

Diz artroskopisine birden fazla etken sebep olabilir. Sebepler arasında kıkırdak nakli sayılabilir. Doktorlar yırtılan menisküsleri tedavi etmek için de diz artroskopisi yöntemini tercih eder. Ön çapraz bağlarınız yırtıldıysa danıştığınız doktor büyük ihtimalle artroskopi yöntemini tavsiye edecektir. Eklem kıkırdaklarınızdan hasar gören varsa törpülenmesi esnasında da bu yönteme başvurulur.

Diz Artroskopisi Faydaları

 

Diz artroskopisinin faydalarının başında büyük kesilerin atılmadığını eklemek mümkündür. Tabii bu doktorun tedavi için tercih ettiği yönteme göre farklılık gösterir. Kapalı ameliyatlarda ufak kesiler atılıyorken açık ameliyatlarda daha büyük kesiler atılır. Bunun sonucunda da hasta kapalı ameliyatta hissedeceğinden çok daha fazla ağrı hisseder.

Omuz Yırtığı Neden Olur?

 

Yaşı ilerleyen kişilerde omuz yırtığı daha sık görülür. Yaşınız ilerlemediği halde omzunuzda yırtılma meydana geldiyse düşme, çarpa, ağır yük kaldırma ya da herhangi bir zorlama sonucunda da meydana gelmiş olabilir. Hareketsiz yaşam sonucunda omuz eklemlerini oluşturan yapılarda zayıflama meydana geldiğinde de omzunuzda yırtılma sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir?

 

Omzunuzda sürekli ağrı hissediyorsanız doktorla görüşüp omuz yırtığı olup olmadığını öğrenmeniz gerekir. Hemen doktora gitmeden önce dinlenmeyi tercih ediyorsanız bunda sıkıntı yoktur. Fakat dinlenme esnasında ya da dinlendikten sonra da omzunuzda ağrı oluşuyorsa alanında uzman doktorlarla mutlaka görüşmeniz gerekir.

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

 

Hastalar genelde omzundaki ağrı ve kollarındaki güçsüzlük sebebiyle doktora başvurur. Böyle bir durumda doktorlar fizik muayene tercih eder. Şikâyetlerinizi anlatırken omuz yırtığı teşhisinin tam konulabilmesi için sağlık durumunuz ve diğer şikâyetleriniz hakkında da bilgi vermeniz gerekir. Teşhis konulabilmesi için hastaya ultrason, röntgen, tomografi ve manyetik rezonanas kontrolleri yapılır.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler