Arama

ABD uçuşlarını askıya aldı

2 yıl önce


ABD uçuşlarını askıya aldı
ad image

Uluslararası havayolu şirketleri, geçtiğimiz günlerde ABD hükümetini 5G konusunda uyarmıştı. Uyarıda, havalimanlarının yakınında bulunacak 5G istasyonlarının uçak teknolojilerini etkileyebileceği ve uçuş güvenliğini düşürebileceği açıklanmıştı. Uyarının ardından Emirates ve Air India gibi havayolu şirketleri bu durumun durdurulacağı zamana kadar ABD uçuşlarını iptal etti.

Emirates, açıklamasında uçuşların şimdilik New York JFK, Los Angeles ve Washington DC‘ye devam edeceğini belirtti. Ayrıca şirketin uçak firmalarıyla birlikte operasyonel endişeleri üzerinde çalıştıkları bilgisini de paylaştı. Air India da Salı günü New York JFK, Newark, Orlando ve San Francisco‘ya olan uçuşlarını 5G dağıtımı nedeniyle iptal etmişti.

Bunlara ek olarak Japan Airlines ve All Nippon Airways de Salı günü yaptığı açıklamalarda Boeing’in 5G sinyallerinin 777’leri etkileyebileceğini söyledikten sonra bazı uçuşlarını iptal ettiklerini açıklamışlardı. Bu açıklamaların ardından Verizon ve AT&T’den açıklama geldi ve şirketler havalimanlarının yakınlarına 5G sistemi kurulumunu ertelediklerini açıkladılar.

Bazı havayolu şirketleri bu açıklamanın ardından uçuşlara Perşembe gününden itibaren devam edeceklerini duyurdular. American Airlines, United Airlines ve FedEx Express gibi büyük havayolu şirketleri Pazartesi günü Federal Havacılık İdaresi (FAA)‘ne 5G’nin uçakların yükseklik mekanizması olan altimetreyi bozabileceğini bildirdiler.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler