Arama

Vitrektomi Ameliyatı Yöntemleri

2 yıl önce

Vitrektomi Ameliyatı Yöntemleri

Vitrektomi Ameliyatı Yöntemleri
ad image

Vitrektomi Ameliyatı Yöntemleri

Halk arasında katarakt olarak bilinen vitrektomi ameliyatı, göz kenarlarına minik kesi atılarak yapılan bir ameliyattır. Genelde başarılı sonuçlar veren, etkili bir ameliyattır.

Göz rahatsızlıkları bulunan pek çok kişiye uygulanan bir ameliyat türüdür.

Vitrektomi Ameliyatı Kimlerde Görülür?

Genel kapsamda; vitrektomi ameliyatı, retina yırtılması, gözün arka kısmında bulunan sıvının kanama yapması, iltihaplanması gibi sorunlarda yapılan ameliyattır. Ayrıca gözde yaşanan pek çok sorunu tedavi etme amaçlı yapılır.

Vitrektomi Ameliyatı Nasıl Gelişir?

Göz kenarlarına 1 mm kesi atılarak vitrektomi ameliyatı yapılır. Bu kesiler kapatılırken dikiş atılıp atılmama kararını doktor, hastanın gözünün durumuna göre belirler. Daha sonra ameliyat süreci sonlanır.

Retina Dekolmanı Nedir?

Genellikle, retina dekolmanı gözün arka kısmında bulunan sıvının zarar görmesi, retinanın yırtılması gibi durumlar sonucunda oluşan göz rahatsızlığıdır. Göz rahatsızlıkları, herkes için önemlidir. Bu yüzden oluşan herhangi bir rahatsızlıkta mutlaka tedavi uygulanması gerekir.

Pek çok farklı göz rahatsızlığı bulunduğu gibi, tedavi yöntemleri de çeşitlilik içerir. Bu yöntemler başarılı şekilde uygulanarak, göz rahatsızlığı giderilmeye çalışılır. Ayrıca; retina dekolmanı pek çok belirti ile anlaşılabilir bir rahatsızlıktır. Retina, gözde hassas olan ve rahatsızlık oluştuğu zaman dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Gözde ışıkların azalıp sonra artması, siyah noktaların görünmesi, göz kenar ve karşıda perde olması gibi durumlar retina dekolmanı belirtisidir. Böyle durumlarda mutlaka doktora başvurmak gerekir.

Retina Dekolmanı Tedavi Yöntemleri

Retina dekolmanı farklı tedavi yöntemleri içeriyor. Bu yöntemler genelde ameliyat ve lazer tedavisidir. Lazer tedavisi retinada, kısa ve kolay şekilde uygulanan bir yöntemdir. Ameliyat ise cerrahi bir operasyon olarak uygulanır. İşlem öncesi ve sonrası yapılacak durumlar, doktor tarafından hastaya bildirilir.

Retina dekolmanı tedavisinde uygulanan yöntemler yüzde 90 olumlu sonuç verir. Olumsuz sonuçlar da kimi zaman yaşanabilir. Fakat genelde düşük bir ihtimaldir.

Retina Dekolmanı Tedavi Fiyatları

Retina dekolmanı tedavi fiyatları uygulanan yönteme göre değişkenlik gösterir. Kimi zaman daha ekonomik kimi zaman daha maliyetli olabilir. Bu durum gözün durumu ve tedavinin yöntemine göre belirlenir.

Akıllı Lensin Amacı Nedir?

Akıllı lens kullanımında amaç, göze yapay bir mercek takılarak görme ya da katarakt sorununu düzeltme de kullanılır. Başarılı ve olumlu etki oluşturan bu lensler, doktor onayı ile kullanılır.

Akıllı Lensin Yararları ve Avantajları

Akıllı lensler kullanan kişiye pek çok fayda sağlar. Görme sorunu yaşayan kişilerde orta, yakın ve uzak şekilde üretildiği için kullanan kişinin görme sorununu hafifletir. Katarakt sorunu yaşayan kişilerde de etkili bir lenstir. Doktor onayı ile alınan bu lensler, kullanan kişiye kolaylık sağlar.

Göz İçi Akıllı Lens Kimlere Uygulanır?

Göz içi akıllı lens, genelde 50 yaş üzeri görme sorunu yaşayan, katarakt sorunu yaşayan kişilere uygulanan bir lens türüdür. Doktor muayenesinden sonra bu lensin kullanılıp kullanılmadığı netleşir. Daha sonra yapay mercek de adı verilen akıllı lens kullanımına başlanır.

Akıllı Lens Fiyatları 2022

Genellikle, akıllı lens fiyatları maliyetli ürünlerdir. Bunun nedeni genelde yurt dışından getirilmesinden kaynaklanıyor. Gerekli görülen durumlarda, en Kaliteli olan lensi almak da fayda var.

Göz sağlığı için bu konuda dikkatli davranmak gerekiyor. Bu kapsamda; akıllı lens fiyatları 2022 yılında daha da yükselmesi normal karşılanıyor. Akıllı lens fiyatları, SGK tarafından karşılanmaz.

Bu şekilde uzun süreli ve sağlıklı bir kullanım sağlanır. Geniş kapsamda; akıllı lens fiyatları maliyetli olsa da, en kaliteli şekilde almak gerekir.

 

 

 

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler