Arama

Alkollü Şahsın 112 Ekibine Saldırdığı İddiası

7 yıl önce

Eskişehir’de bir vakaya müdahale için giden 112 Acil Servis ekibinin alkollü bir şahsın saldırısına uğradığı iddia edildi.

Alkollü Şahsın 112 Ekibine Saldırdığı İddiası
ad image
Eskişehir’de bir vakaya müdahale için giden 112 Acil Servis ekibinin alkollü bir şahsın saldırısına uğradığı iddia edildi.
İddialara göre, Sütlüce Mahallesi’nde bir şahıs aşırı alkolün etkisi ile yerde sızıp kaldı. Çevreden geçen vatandaşların durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirmesi ile ekipler kısa sürede belirtilen adrese intikal etti. Sağlık ekipleri olay yerinde şahsa müdahale etmek istedikleri sırada alkollü şahıs birden saldırmaya başladı. 112 Acil Servis ekipleri olay yerine polis desteği isteyerek, kendilerini korumak için tekrar ambulansa bindi. Polis ekiplerinin de gelmesinin ardından alkollü şahıs polis ekiplerine de direnmeye başladı. Ekipler, alkollü şahsı kontrol altına alarak, Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürdü.
Öte yandan Paramedik Derneği (PARDER) Eskişehir İl Başkanlığı konuyla alakalı bir basın açıklaması yaptı. PARDER Eskişehir İl Başkanı Kadir Çekiç, sağlık personellerinin kendi can güvenliklerini insan hayatını kurtarmak için ikinci plana attığına dikkat çekti. Çekiç, fiziksel şiddete maruz kalan sağlık personelinin, şahıs hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, "112 Acil Servis personelleri olarak, insan hayatını kurtarmak için çaba sarf ediyorken, hiçbir can güvenliği olmadan hizmet vermeye çalışıyoruz. Maalesef ki son zamanlarda biz tüm gücümüzü ve enerjimizi hayat kurtarmaya harcamak isterken, bir yandan da can güvenliğimizi korumaya çalışıyoruz. Sözlü ve fiziksel tacize, şiddete maruz kalırken işimizi yapmaya çabalıyoruz. Mesleğimizi icra etmeye çalışan bizler, bu ülkede yaşayan her vatandaşın en önemli insan hakkının sağlık hakkı olduğu biliyor, buna göre hareket ediyoruz. Ülkemizin her noktasında zor şartlarda görev yapan ekiplerimiz birde böyle şiddet olayları ile yıpranmakta, mesleki tükenmişliğe itilmektedir. 13 Mayıs 2016 günü sabah saatlerinde çağrı üzerine olay yerine giden 112 Acil ekibimiz , görevlerini yapmak isterken sözel taciz ardından tartaklanma ve fiziksel şiddete maruz kalmışlardır. Konu hakkında şikayetçi olunmuş ve adlı mercilere intikal ettirilmiştir" ifadelerini kullandı.
Saldırıya uğrayan 112 personeli herhangi bir yara almazken, polis ekipleri olayla alakalı soruşturma başlattı.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler