Arama

Yeni Windows 11 güncellemesi

1 yıl önce


Yeni Windows 11 güncellemesi
ad image

Windows 11 Build KB5014019 güncellemesi yayınlandıktan yaklaşık bir hafta sonra kritik bir güvenlik sorunu ile karşımıza çıktı. Sürüm ön izlemesi olan bu güncelleme, bildiğiniz gibi Insider programına katılan kullanıcılar sunuluyor. Bu kullanıcı deneyimlerinde Windows 11 KB5014019 sürümünün bir fidye yazılımı önleyici programı devre dışı bıraktığı ortaya çıktı.

Windows 11 Build KB5014019 güncellemesi fidye yazılım sorunu ortaya çıkarıyor. Buna göre güncelleme fidye yazılım koruması sağlayan UMH sürücüsünü devre dışı bırakıyor. Trend Micro’nun açıklamasına göre UMH sürücüsünün devre dışı kalması fidye yazılımı koruması dışında bazı gelişmiş özellikleri de etkiliyor. Ancak şirket bu özelliklerinin neler olduğunu açıklamadı.

Build KB5014019 sürümü, zorunlu bir güncelleme değil. Bu anlamda sürümü indirip indirmemek Insider katılımcılarının elinde. Sorun yaşanan Trend Micro ürünleri ise şu şekilde: Apex One 2019, Worry-Free Business Security Advanced 10.0, Apex One as a Service 2019, Deep Security 20.0, Deep Security 12.0 ve Worry-Free Business Security Services 6.7.

KB5014019 sürümü sadece bazı hataları ortadan kaldırmak ve masa üstü duvar kağıdı döngüsü özelliği ile karşımıza çıktı. Bunun dışında ise bazı ufak hatalar ortadan kalktı.

Trend Micro ise güvenlik sorunu yaratan söz konusu Windows 11 güncellemesi için kullanıcılarına bazı tavsiyeler verdi. Buna göre sorunun giderilmesi için güncellemenin geçici olarak devre dışı bırakılması gerekiyor. Yine kullanıcılar devre dışı kalan UMH sürücüsünün hata ayıklama modülünü almak için Trend Micro ile temasa geçebilir. Trend Micro’da Windows 11 KB5014019 sürümü ile ortaya çıkan fidye yazılımı sorunu için kalıcı bir çözüm bulmak için çalışmaya başladı.

Microsoft, Windows 11 için hali hazırda Windows 10 kullanıcılarına ücretsiz geçiş hakkı tanıyor. Ancak buna rağmen kullanıcılar henüz Windows 11 için yeterince istekli değil.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler