Arama

Yatırımcılar üzgün

2 yıl önce


Yatırımcılar üzgün
ad image

Oyun konsolu dünyasında PlayStation ve Xbox arasındaki kıyasıya çekişme devam ederken geçtiğimiz günlerde Sony PlayStation 5 satış tahminlerini açıklamıştı. Şu an için Xbox Series X|S konsollarını geride bırakan konsolun satış sayısı, yine de şirketi memnun etmedi.

Geçtiğimiz günlerde Sony’nin oyun konsolları PlayStation 4 ve 5 ürünlerinin satış performanslarının kıyaslandığı bir rapor yayınlandı. 2013 yılının son çeyreğinde satışa çıkan PS4, ilk 3 aylık döneminde 4.5 milyon adet satmıştı. PS5 de ilk üç ayında benzer performansı göstermişti ancak gerisini getiremedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel çip krizi, etkilerini göstermeye devam ediyor. Birçok teknoloji şirketi bu krizden yaralar almaya devam ediyor. Birkaç gün önce Sony CFO’su Hiroki Totoki, bu sorunun 2022 yılı boyunca yakalarına yapışacağını, PS 5 bulmanın zorlaşacağını açıklamıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından piyasalar da şirkete tepkisini gösterdi.

Uzman görüşlerine göre Sony’nin bu gidişatı değiştirmesi zor görünüyor. Kimi raporlara göre 2025 yılına kadar etkisini hissettirecek olan yarı iletken krizinin en ağır dönemleri yaşanıyor. Sony, en büyük marka ürünü olan PS 5 henüz yeni tanıtıldı. Şirketin bu durumdan kurtulmak için izleyeceği politika şimdiden merak konusu

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler