Arama

Windows 11’de önemli değişiklik

2 yıl önce


Windows 11’de önemli değişiklik
ad image

Microsoft, klasik Windows Konsol Ana Bilgisayarının yerine geçen Windows Terminal uygulamasını 2019 yılında tanıttı. İlk ön izleme sürümü Temmuz 2019’da piyasaya çıkan Terminal’in test aşaması ise geçtiğimiz sene tamamlandı ve şirket uygulamanın kararlı sürümünü kullanıma sundu.

Windows Terminal, Windows Konsol’a kıyasla daha modern görünümü ile dikkatleri üzerine topladı. Ancak aradaki tek fark bununla sınırlı olmadı. Aynı pencerede birden fazla komut satırı kullanımına izin veren yeni uygulama ile PowerShell, Komut İstemi gibi birbirinden farklı uygulamaları aynı anda çalıştırmak da mümkün hale geldi. Microsoft, Windows 11 kullanıcılarını ilgilendiren bir karara imza attı.

Microsoft, bugün yaptığı açıklama ile varsayılan terminalin değiştirilmesine izin vereceğini duyurdu. Ek olarak 2022 yılından itibaren Windows 11’deki varsayılan komut satırı aracının ‘Windows Terminal’ uygulaması olacağını söyledi. Şirket söz konusu değişimi başlangıçta ‘Windows Insiders’ programına kayıt olan deneme üyelerinde aktif hale getireceğini ifade etti.

Şirket, Windows Terminal’deki hataları giderdikten sonra uygulamayı Windows 11’in kararlı sürümünde de varsayılan yapacağını açıkladı. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra, Windows 11’in Gizlilik ve Güvenlik bölümündeki Geliştirici ayarları kısmına ‘Varsayılan Terminal’ seçeneği eklenecek. Bu kısımda kullanıcılar istedikleri başka bir uygulamayı da seçebilecekler.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler