Arama

Ultrason Nedir ve Neden Çekilir?

2 yıl önce

Ultrason Nedir ve Neden Çekilir?

Ultrason Nedir ve Neden Çekilir?
ad image

Ultrason Nedir ve Neden Çekilir?

 

Ultrason ağrı ve şişlik görülen tüm vücut bölgelerine uygulanan bir görüntüleme tekniğidir. Günümüzde uygulanan detaylı ultrason ise genel olarak hamile kadınlara uygulanan bir işlemi oluşturuyor. Bu işlem ile bebeğin cinsiyeti ve diğer özellikleri hakkında bilgi edinmek mümkün oluyor. Detaylı ultrason fiyatları ise cihazın ve uygulama yapılan merkezin kalite ve profesyonelliğine göre değişim gösteriyor.

Ultrason Kullanım Alanları Nelerdir?

 

Ultrason şüpheli bir tanı olabilecek olan her vücut bölgesine uygulanabiliyor. Rahim, karın, meme, boyun, safra kesesi, karaciğer, apandisit ve diğer bölgeler ultrason cihazı ile kontrol edilebiliyor. Hatta şüpheli görünen alanların görüntüleri alınıp ölçümleme yapılabiliyor. Detaylı ultrason fiyatları hastanın özelliklerine göre de değişim gösterebiliyor.

Ultrason Fiyatları

 

Ülkemizde uygulanan en gelişmiş tıp tanı tekniklerinden biri olan ultrason farklı merkezlerde uygulanabiliyor. Ancak bu uygulamanın kaliteli olması hastalığın teşhisi ve evreleri adına önem taşıyor. Bu uygulamanın kalitesi detaylı ultrason fiyatları bakımından farklı fiyatların ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Rahim Filmi Nedir?


Ülkemizde rahim filmi çekilme işlemi günümüzde hsg olarak adlandırılıyor. Eski yıllarda rahmin içini ve yumurta kanallarını inceleme işlemi için çok büyük bir kadran kullanılırken rahim filmi sayesinde bu durumdan kurtulmak mümkün oluyor.  Rahim filmi bu teknik sayesinde ağrı ve acı olmadan aynı zamanda anestezi uygulanmadan çekilebiliyor.

Rahim filmi günümüzde en fazla kısırlığı teşhis ve tedavi etmek için kullanılıyor. Bu işlem ile rahmin içi, yumurtalık içi ve kanalları kontrol ediliyor. İşlem son derece gelişmiş tıp tekniklerinin kullanıldığı bir işlemi oluşturuyor. Rahim filmi sayesinde spermin yumurtaya ulaşmasını engelleyen tıkanıklık veya darlık durumu da yok edilebiliyor.

Rahim Filmi Nasıl Yapılır?

 

Kişilere yapılan rahim filmi tıpkı diğer röntgen işlemlerinde olduğu gibi röntgen masasında çekilir. Hasta röntgen masasına sırt üstü uzanır ve bacaklarını kendisine doğru çeker. Bu işlem sırasında vajina özel bir solüsyon ile steril hale getirilir. Ardından vajinanın içine ince ve balonumsu bir kanül yerleştirilir. Oldukça kolay olan bu işlem sırasında hasta ağrı veya acı hissetmez.

Rahim Filmi Kimlere Uygulanır?

 

Rahim filmi genellikle kısırlıktan şüphe duyulması ve tıkalı kanalların açılması adına kadınlara uygulanır.  hsg filmi ile rahim içi, yumurtalık kanalları detaylı olarak incelenir ve görüntüler alınır. Bu işlem jinekolog için son derece önemli bilgileri içerecektir.

Bu bakımdan kaliteli bir merkezde yapılması önem taşır. Bu görüntüleme işleminde yumurtalık yollarının açık veya kapalı olduğu, dar veya geniş olduğu gibi görüntüler ortaya çıkar. Bu tetkik uygulanacak tedavi metodunu belirleyecek ve doktora önemli bilgiler verecektir.

HSG Filmi Avantajları Nelerdir?

 

İşlemler arasında hsg filmi çekimi en gelişmiş görüntüleme tekniklerinden biridir. Kadınların korkmuş ve ürkmüş oldukları rahim içi görüntüleme şekli bu işlem ile ortadan kalkar. Aynı zamanda rahim filmi sayesinde tıkalı olan kanalları açma işlemi de uygulanmış olur. Bu işlem hem teşhis koyma hem de tedavi etme yöntemidir. Bu bakımdan çok avantajlı bir işlemdir.

HSG Filmi Neden İstenir?

 

Kadın ve erkek bireylerin çocuk sahibi olabilmeleri için sperm ve yumurtanın birleşmesi şarttır. Ancak kısırlık durumunda sperm yumurtaya ulaşma konusunda sorun yaşar. Yumurtaya giden damar ve kanalların tıkalı veya dar olması durumu spermin yumurtaya ulaşmasına engel olur.

Bu durumun teşhis edilmesi için rahim filmi istenir. Bu film ile kadın rahim ve yumurtalık kanallarında bir darlık veya tıkanıklık olup olmadığını teşhis etmek mümkündür.

 

 

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler