Arama

TUSAŞ açıkladı

2 yıl önce


TUSAŞ açıkladı
ad image

Son yıllarda savunma sanayi alanına ciddi yatırımlar yapan ülkemiz, bu yatırımların karşılığını da almaya devam ediyor. Bunlara TSK’nın taarruz helikopteri ihtiyaçlarını karşılama amacıyla geliştirilen ATAK T129 helikopterini örnek gösterebiliriz. Son olarak ATAK, ilk yurt dışı teslimatını da bir süre önce gerçekleştirdi.

Hatırlanacağı üzere TSK’nın yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de aktif olarak kullandığı ATAK T129 için geçtiğimiz yıl Pakistan ve Filipinler‘den satın alma isteği gelmiş, ancak yurt dışına bağımlı olunan bazı bileşenler nedeniyle şimdiye dek ihracatı yapılamamıştı.

Geçtiğimiz saatlerde ATAK T129 ile ilgili beklenen gelişme yaşandı. Savunma Sanayii Başkanlığı ve TUSAŞ tarafından yapılan sosyal medya paylaşımlarında Türkiye’nin ilk ATAK helikopteri ihracatının Filipinler’e gerçekleştirildiği duyuruldu.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili şu ifadeler kullanıldı;

Helikopterimizin ilk ihracatını gerçekleştirdik. Filipinler’de gerçekleştirilen resmi törenle ATAK’larımız resmen Filipinler envanterine girmiş oldu. Hayırlı olsun.

Bunun dışında İsmail Demir, ülkemizin Savunma ve Havacılık sektöründeki karnesini de açıkladı;

Türkiye’nin Savunma ve Havacılık sektöründe yılın ilk 3 ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 48.6’lık artışla 961 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler