Arama

Tüp Mide Ameliyatı

2 yıl önce

Tüp Mide Ameliyatı

Tüp Mide Ameliyatı
ad image

Tüp Mide Ameliyatı

Midenin gövdesinin büyük bir kısmının laparoskopik cerrahi ile çıkarılması, midenin yemek borusu ve bağırsaklarla devamlılığını sağlayan boru şeklinde bir kısmının çıkarılma işlemidir. Ameliyat midenin en gergin ve gergin kısımlarını çıkarır ve iştahı yöneten kısmı bastırır. Bu ameliyat öncelikle mide hacmini küçülterek tüketilen gıda miktarını azaltmayı amaçlar.

Midenin eksize edilen kısmından salgılanan bir hormon olan ghrelin sayesinde iştahı bastırmada ve toklukta oldukça etkilidir.  Bu yöntem  son yıllarda tek başına etkili bir obezite cerrahisi olarak kabul görmüş ve kullanılmaktadır. Tüp mide ameliyatı fiyatları son yıllarda en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Tüp mide ameliyatı 18 yaşında veya daha büyük kişiler için geçerli olan bu eylemin belirli koşulları karşılaması gerekir. Her şeyden önce, vücut kitle indeksinin (BMI) 40 veya daha yüksek olması önemlidir. Fazla kilolu olmakla ilgili hastalıkları olan kişilerin de tercih ettiği gavaj, genellikle hastanın tıbbi öyküsünü dikkate alır. Kardiyovasküler hastalık, karaciğer obezitesi, tip 2 diyabet  sorunları olan kişilerde de atrofi olabilmektedir. Kişiler tüp mide ameliyatı fiyatları bütçesine uyması halinde bu ameliyata karar verir.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılır?

Biliopankreatik Saptırma; Ameliyat sırasında mide lümenini daraltmak ve yiyeceklerin daha fazla hareket etmesini önlemek için midenin üst kısmına kum saati şeklinde  silikon bir kılıf (bant) yerleştirilir. Bandın çapı, deri altı implante edilmiş bir "port" yoluyla bant içine sıvı enjekte edilerek değiştirilebilir. Midenin hacmi sınırlandırılabildiğinden yenen yiyecek miktarını sınırlamak için mide bandına uygulanan operasyonlar arasından en çok yapılan mide küçültme ameliyatıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Hastalar sıklıkla bu işlemle ne kadar kilo verebileceklerini sorarlar. Bu bağlamda kilo verme durumları hastadan hastaya değişiklik gösterse de asıl odak noktası vücut sağlığının ne kadar arttığı veya diğer fiziksel fonksiyonların bundan nasıl faydalandığı olsa da unutulmamalıdır. Bazı hastalarda fazla yağın yaklaşık  yüzde 25-60'ını kaybetmesi beklenebilir. Diyet ve egzersiz, yaşam tarzınız ve terk edilmesi gereken eski alışkanlıkları değiştirme kararlılığınız, kilo vermeyi etkileyen faktörler olması önemlidir.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki tüp mide ameliyatı denilen ameliyatın asıl amacı kilo vermenize yardımcı olmak ve diyetinizi iyileştirmektir. Bu nedenle  kilo sorunu olmayan kişilere bu ameliyat uygun değildir ve önerilmez. Tüp mide ameliyatı, diyet sorunu olmayan veya fazla kilolarını azaltmakta sorun yaşamayanlar için  gereksiz ve tehlikelidir. Tüp mide ameliyatı olarak da adlandırılan atrofi ameliyatı  18-65 arasından itibaren yapılabilmektedir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Sağlıklı beslenme, bir diyetisyenin ve onun beslenme düzeninin yeniden düzenlenmesiyle sağlanır. Düşük kalorili, şekersiz içecekler içmenizi öneririz. Yüksek karbonhidrat içeriğine sahip kremsi bir içecekten uzak durulması gerekir. Tüp mide ameliyatı sonra yemekle birlikte su içilmemesi tavsiye edilir.

Sıvı, yiyeceklerin tüpten daha hızlı geçmesine izin verdiği için mide bulantısına ve ishale neden olabilir. Katı gıdalara geçiş yaparken, yiyecekleri yavaş çiğnemeye ve yavaş tüketmeye özen göstermelisiniz. İlk birkaç hafta katı yiyeceklerin yumuşak ve hatta ezilmiş olması  çok önemlidir. Siz de tüm şartlar ve tüp mide ameliyatı fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız cerrahınızla görüşebilirsiniz.

Mide Balonu Yöntemi

Mide balonu ameliyatı ihtiyacı olmaksızın ve  özellikle patolojik obezitede ameliyat tehlikesini azaltan obezite tedavilerinden biridir. Son zamanlarda obezite tedavisinde kullanılan ameliyatsız kilo verme yönteminin oldukça etkili sonuçlar göstermesi dikkat çekiliyor. Mide balonu ameliyatı fiyatları bütçesine uygun olan kimseler bu ameliyatı sıklıkla tercih ediyor.

Yaklaşık 10-25 kg  kilo kaybettiren mide balonu ameliyatı, hasta için diyet ve egzersiz programı izlemesi gerektirmektedir. Hasta gerekli beslenme programına uymuyorsa; Kilo kaybı geri alır. Mide balonu ameliyatı fiyatları hakkında hekiminiz ile görüşüp şartları konuştuktan sonra ameliyat için randevu talep edebilirsiniz.

Mide Balonu Nedir?

Mide balonları aşırı kilolu ve ameliyata uygun olmayan hastalarda obezite ameliyatına bir alternatiftir. Bazı anlarda  obez hastaların ameliyat öncesi çıkarılarak ameliyata hazırlanmasında kullanılır.  Çoğu hasta, başlangıç ​​ağırlıklarına göre toplam yüzde 35 kilo verebilir. Diyet veya egzersiz nedeniyle kilo veremeyenler, ameliyat olmak istemeyenler, obezite indeksi ameliyatına uygun olmayanlar ve ameliyat olma riski  yüksek olan kişilere bu mide balonu yöntemi önerilir. Mide Balonu ameliyatı fiyatları hakkında hekiminizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Hasta sedasyon veya genel anestezi etkisi altındayken ameliyat yapılır. Mide içi balon kasıldığında endoskopik olarak ağızdan mideye doğru ilerler. Balonu yerleştirdikten sonra 500-900 ml kapasiteye ulaşana kadar hava ile veya 450-500 cc kapasiteye ulaşana kadar mavi  serum ile şişirilir. İşlem 15 dakika içerisinde tamamlanır. Ameliyat sonrası uyanan ve kısa bir süre gözlemlenen hastalar aynı gün evlerine dönebilmektedir. Ameliyattan sonraki ilk 3 gün karın ağrısı ve kramplar olabilir. Bu ameliyat sonrası semptomlar ertesi gün kaybolur.

Yutulabilir Mide Balonu Neden Takılır?

Ameliyat öncesi 20-25 kiloya kadar olan ve morbid obezite nedeniyle ameliyat olmayı planlayan ancak ameliyat olma riski yüksek olan hastaların riskini azaltmak için bu tekniği kullanılır. Öte yandan  ameliyat için ön koşul olan obezite indeksi 40 kg/m2'yi geçmemesi veya obezite indeksinin 35 yaş ve üzeri olan kişilere taktırılır. En az bir komorbiditesi olmayan kg/m2 olan kişiler olması gerekmektedir. Başka türlü kilo veremeyen kilolu kişiler tarafından da taktırılmaktadır.

Mide Balonu Fiyatları Nedir?

Piyasada birçok farklı  mide balonu seçeneği olduğu için mide balonu fiyatları da değişiklik göstermektedir. Ancak genel bir bilgi olarak mide balonu ameliyatı, tüp mide ameliyatı gibi ameliyatlardan daha ucuza mal olur. Mide balonlarının döviz cinsinden fiyatı değişiklik göstermiştir. Ancak  döviz kurunun etkisiyle mide balonlarının fiyatı yükseldi. Mide balonlarının fiyatını etkileyen birçok faktör olduğunu da belirtmek gerekir. Uygulamayı yapan cerrahın becerisi, uygulamanın yapıldığı hastane, kullanılan malzeme gibi değişkenler fiyatı belirmektedir.

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

  • Slevee Gastrektomi = Tüp Mide Ameliyatı; Bu sistemin istisnası, tübüler olmayan ve daha fazla yiyeceğin alınmasına ve depolama alanı yaratılmasına izin vermek için bir torba şeklinde şekillendirilen midedir. Tüp mide ameliyatı, midenin büyük bir bölümünün geri dönüşümsüz olarak alınarak yemek borusu ve bağırsak devamlılığını sürdüren bir sisteme dönüştürülmesi ameliyatıdır.
  • Mide Kelepçesi = Gastrik Band; Mide yemek borusu girişinde yaklaşık 2530 cc'lik bir alan oluşturmak için gerektiğinde sıkılabilen veya gevşetilebilen bir silikon bant kelepçe takmak için laparoskopik teknolojiyi kullanma eylemidir.
  • Gastrik plikasyon = Mide Katlanması; Bu, obeziteyi tedavi etmek için geliştirilmiş cerrahi tekniklerden biridir. Obezite cerrahisinde adı geçen mide kıvrımı ameliyatı, midenin başlı   başına ameliyatla olarak katlanmasıdır.Diğer ameliyat çeşitleri: Mide Bypası, Mini Mide Bypası, Duodenal Switch

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Sağlıklı beslenme alışkanlık haline getirilmelidir.  Obezite ameliyatı sonrası önemli olan   şeylerden biri de sağlıklı bir diyet oluşturmaktır. Bu nedenle  öğün atlamadan 3 ana öğün ve 2-3 ara öğün denemelisiniz. Bol su içilmelidir.

Ameliyat sonrası oluşabilecek yorgunluk, kabızlık gibi rahatsızlıkları önlemek için yeterince su içmeye özen göstermelisiniz. Bunu yapmak için günde en az 2-3 litre su içmeniz gerekir. Mide hacmi küçüldüğü ve aynı anda çok fazla su içemeyeceğiniz için bütün gün az az içmek en iyisidir. Obezite ameliyatı fiyatları tüm ameliyatlarda olduğu gibi operasyona ve hasta durumuna göre farklılıklar gösterir.

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

Obezite ameliyatı ardından gıda alımını azaltma, besin alımını sınırlama veya her ikisini birden sağlama yöntemleri olarak kategorize edilebilir. Sınırlı cerrahi mide hacmini azaltır. Mideye giren yiyecek miktarı ve kişinin tükettiği yiyecek miktarı azalır. Yapılan ameliyatın tipine bağlı olarak hastanın günlük besin alımı ve  bağırsaklarda tüketilen besinlerin oranı azalacaktır. Bu nedenle hasta hızla kilo kaybeder.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Kadar Sürede Ne Kadar Kilo Verilir?

Obezite teşhisi konan ve bundan kurtulmak isteyen hastalar obezite ameliyatının nasıl olduğunu ve obezite ameliyatı fiyatları konusunu araştırır. Obezite cerrahisi geçiren hastalarda kilo vermek her zaman vurgulandığı gibi tamamen onlara bağlıdır. Obezite ameliyatından sonra sabırlı olmanız ve aynı zamanda aktif kalırken istikrarlı diyet planı uygulamanız gerekir.  12 ayın ardından kilonun yüzde 60’ına kadar kayıp yaşanır. 18 ay sonrasında ise toplam aşırı kilo kaybı yüzde 70 ila 80’e ulaşılmaktadır.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman İşe Dönmek Mümkün?

Bariatrik cerrahi sonrası işe dönüş süresi, ameliyat sırasında kullanılan tekniğe bağlıdır. Karında büyük bir kesi olması veya ağrının olmaması gibi problemler işe erken dönmenize yardımcı olabilir. Karında kesi olmaması iyileşmeyi hızını arttırır ve kişinin sosyal hayatını olumsuz  etkilemez. Yine ağrı tolere edilebilir olduğu için hasta haftalarca evde kalmak zorunda değildir. Obezite ameliyatı sonrası 7 gün istirahat etmesinin ardından hafif işler olmak kaydıyla işlerine dönebilir. Obezite ameliyatı sonuçları ve obezite ameliyatı fiyatları hakkında araştırma yaptıktan sonra ameliyat için hekiminizle istişarede bulunabilirsiniz.

 

 

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler