Arama

Toyota’dan ilginç patent başvurusu

2 yıl önce


Toyota’dan ilginç patent başvurusu
ad image

Özellikle son dönemde otomobil dünyasında bir nevi elektrikli otomobil devrimi yaşanıyor. Birçok otomotiv şirketi elektrikli araçlar konusunda büyük yatırımlar yapıyor. Hatta çoğu şirket, planlı bir şekilde içten yanmalı araçların üretimini bitiriyor. Bu akıma ayak uyduran şirketlerden birisi olan Toyota, ilginç bir patent başvurusu yaptı.

Otomatik vites araçlar, birçok kişi tarafından kullanımı oldukça rahat olduğu için tercih ediliyor. Elektrikli otomobil dünyasında da bu konfor tercih ediliyor. Ancak azımsanmayacak bir kesim de araba kullanırken manuel vites kullanmanın otomobil kullanma keyfini arttırdığını ve trafikte daha aktif bir sürüş sağladığını düşünüyor.

Toyota, böyle düşünen müşterileri unutmadı. Şirket, bunun için ilginç bir girişimde bulundu. Teslarati tarafından Cuma günü yayınlanan bir rapora göre Toyota, manuel şanzımanlı elektrikli otomobiller için bir patent başvurusu yaptı.

Patente göre elektrikli otomobildeki manuel vitesin, içten yanmalı araçlara göre biraz farklı olacak. Öyle ki belirtilene göre bir oyun konsolunda vites değiştirmeye benzer kolaylıkta bir sürüş yapılacak. Toyota’nın patent başvurusu, üretimini içten yanmalı bir araca göre modelleyen bir motor kontrol cihazını gösteriyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler