Arama

Tesla’da skandal

2 yıl önce


Tesla’da skandal
ad image

Tesla, olası bir emniyet kemeri zili arızası nedeniyle mevcut dört model serisine ait neredeyse tüm araçları geri çağırıyor. Açıklanan verilere göreyse tam 817 bin 143 Model 3, Model S, Model X ve Model Y kullanıcısının aracını geri götürmesi gerekecek. Ayrıca 22V045000 kodlu kampanya, 2017-2022 Model 3, 2021-22 Model S, 2021-2022 Model X ve 2020-2022 Model Y araçlarını kapsıyor.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin Perşembe günü yaptığı duyurusuna göre, bir araç çalıştırıldığında ve sürücü emniyet kemerini bağlamadığında bir uyarı zili çalması gerekiyor. Dolayısıyla bu durumdan etkilenen Tesla, yolcuların çarpışma korumasına yönelik federal araç güvenlik standartlarına uymadığı için bu geri çağırmayı yapmak zorunda kaldı.

NHTSA (Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi), çalışan bir zil sistemi olmadan sürücülerin kemerlerinin çözüldüğünü bilemeyebileceğini ve bunun da bir çarpışmada yaralanma veya ölüm riskini artırdığını söylüyor. Tabii Tesla, konuyla ilgili herhangi bir kaza veya yaralanmanın farkında olmadığını söylüyor.

Etkilenen araçların sahiplerinin 1 Nisan’a kadar güvenlik önleminden haberdar edilmesi bekleniyor. Ayrıca, kablosuz (OTA) güncelleme düzeltmesinin de beklenenden erken kullanıma sunulması muhtemel gözüküyor. Ayrıca Tesla tarafından yapılan açıklamaya göre, araç sahiplerinin araçlarını servis için getirmesini gerektirmesi beklenmiyor. Fakat detaylı bilgi için aramaları gerektiği belirtiliyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler