Arama

Tesla Model S Plaid otomobili hız rekoru kırdı

1 yıl önce


Tesla Model S Plaid otomobili hız rekoru kırdı
ad image

Son yıllarda otomobil dünyasında adeta bir devrim yaşanıyor. İçten yanmalı motora sahip araçlar, yerini elektrikli otomobillere bırakıyor. Öyle ki birçok otomotiv devi, bu alanda önemli yatırımlar yapıyor. Elektrikli otomobil söz konusu olduğunda akla ilk gelen isimlerden olan Tesla, ilginç bir rekorla gündeme geldi. Rekor, şirketin Tesla Model S Plaid aracıyla geldi.

Tesla, geçtiğimiz yıl oldukça başarılı bir yıl geçirdi. Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirket, otomotiv sektörünün en tepesine oturdu. Bu durumun pay sahiplerinden olan Tesla Model S Plaid, başarılarının tesadüf olmadığını bir sürüşle daha gösterdi.

Yaklaşık 1 yıl önce tanıtılan Tesla Model S Plaid, tek bir şarj dolumu ile 643 kilometre yol gidebiliyor. Öte yandan şirket, aracın en yüksek hızının saatte 280 kilometre olabileceğini tanıtımda belirtmişti. Ancak Guillaume André adlı bir sürücü, tüm ezberleri bozdu.

Guillaume André Kanada’nın Québec kentindeki Trois-Rivières havaalanında Tesla Model S Plaid aracının direksiyon koltuğuna oturdu. Hız sürüşüne başlayan sürücü, göstergede saatte 348 kilometre hızı gördü. Bu değer, elektrikli otomobil dünyası için rekor anlamına geliyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler