Arama

Tesla Almanya fabrikası açıldı

2 yıl önce


Tesla Almanya fabrikası açıldı
ad image

Tesla’nın bugüne kadar açtığı dördüncü ve Avrupa’daki ilk Gigafactory’si olma özelliğini taşıyan Gigafactory Berlin-Brandenburg, diğer adıyla Tesla Almanya fabrikası bugün Elon Musk tarafından resmi olarak açıldı. Almanya’nın başkenti Berlin’in hemen dışındaki fabrika, Tesla’nın burada bir fabrika inşa etmeyi planladığını duyurmasından yaklaşık iki buçuk yıl sonra hizmete girmiş oldu.

Tesla’ya bu ayın başında ticari üretim için geçici onay verilirken, tesiste yılda 500 bin araç üretmek mümkün. Elektrikli araçları ile otomotiv sektörünü adeta baştan aşağı değiştiren Tesla’nın hedefi, 2021 yılının yaz aylarında bu fabrikada üretime başlamaktı, ancak koronavirüs salgını, çip krizi başta olmak üzere parça tedariğinde ortaya çıkan sıkıntılar ve çevresel kaygılar nedeniyle açılış oldukça gecikti.

Pil ve motor gibi parçaların da üretileceği fabrikanın inşaatı, çevresel kaygılar nedeniyle bir dönem durmak zorunda kaldı. Tesla burada ciddi bir hukuki mücadele verdi. Musk o dönemde artan tepkiler sonrasında yaptığı açıklamada Gigafactory’nin “nispeten” az su kullanacağını ve inşaat için temizlenmesi gereken ormanın doğal olmadığını (bir karton fabrikası için dikilmişti) savundu.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler