Arama

Telefonlara deprem uyarı sistemi

2 yıl önce


Telefonlara deprem uyarı sistemi
ad image

Xiaomi, Endonezya ve Çin destekli kurumlar ile başlattığı bir ortaklık sonrasında, bazı akıllı telefon modellerine deprem uyarı sistemi ekledi. Xiaomi’nin Deprem Erken Uyarısı (EEW) özelliği MIUI 12, 12.5 ve 13 için sunulacak.

Deprem dalgasından çok daha hızlı olan elektrik dalgalarından yararlanan Xiaomi Deprem Erken Uyarısı (EEW) özelliğinin, depremden saniyeler öncesinde uyarı verebildiği ifade edildi. MIUI 12, 12.5 ve 13 için sunulacak sistem; depremin büyüklüğünü, tahmini zamanını ve derinliğini önceden gösterebilecek.

Deprem Erken Uyarısı’nı aktifleştiren Endonezya’daki Xiaomi kullanıcıları, yazılı ve sesli uyarılar alarak önceden korunma şansına sahip olacak. Xiaomi, sistemin en az dört veya daha fazla büyüklükteki depremlerde uyarı vereceğini söylüyor.

Çinli üretici, devlet kurumlarıyla birlikte geliştirdiği deprem uyarı sistemi hakkında şunları paylaştı:

“Deprem izleme ajansı bir deprem tespit ettiğinde, erken uyarı bilgilerini özel bir kanal aracılığıyla Xiaomi sunucusuna senkronize edecek. Xiaomi, etkilenen bölgelerdeki kullanıcılara erken uyarı bilgilerini anında iletmek için öncelikli kanalı kullanacak.”

Daha önce de deprem gibi doğal afetler konusunda insanları uyarmak için teknoloji kullanılmıştı. 2016 yılında UC Berkely ve Deutsche Telekom’un geliştirdiği uygulama, sismik sallantıyı önceden algılamak ve kullanıcıları uyarmak için akıllı telefonlardaki ivmeölçerleri kullanıyordu.

MyShake adlı bu uygulamanın sonuçları ise tam olarak beğenilmedi. Uygulamayı yükleyen kullanıcılar, pil gücünü tükettiğini ve tekrarlanan uyarılar verdiğini ve bazen hiç uyarı vermediğini bildirdi. MyShake geliştiricileri ise teknolojilerinin geleneksel sismik ağların yerini alamayacağını kabul etmişti.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler