Arama

Tam otonom sürüş için yeni açıklama

2 yıl önce


Tam otonom sürüş için yeni açıklama
ad image

Teknoloji ilerledikçe otomobiller de giderek daha akıllı hale gelmeye başladı. Tek başına tüm otomobil üreticilerini geride bırakmayı başaran ve elektrikli araç, otonom sürüş denildiğinde ilk akla gelen üretici olan Tesla tam otonom konusunda heyecan verici açıklamalar yapmaya devam ediyor. Elon Musk, bu yıl içerisinde “tam otonom sürüş” yazılımlarının beta sürümünün ABD’de kullanıma sunulacağını açıkladı.

Austin fabrikasının açılışını kutlamak için düzenlenen Tesla Cyber Rodeo etkinliği sırasında konuşan Tesla CEO’su Elon Musk şu ifadeleri kullandı:

“Tesla Autopilot ve yapay zeka ekibi, gerçek zamanlı bir yapay zeka oluşturma konusunda inanılmaz bir iş çıkardı. Bu yıl Kuzey Amerika’daki tüm otonom sürüş müşterileri için geniş beta sürümüne geçebildik.”

Tesla araçları, standart olarak Autopilot isimli bir sürücü yardım sistemi ile sunuluyor. Full Self Driving ya da FSD olarak adlandırılan sistem ise 12.000 dolar karşılığında yıllardır opsiyon listesinde yer alıyor. Musk bu sistemin bir gün tam otonom sürüş sağlayacağını defalarca dile getiriyordu. FSD, kavşaklar ve şerit değişiklikleri dahil olmak üzere otomobile otoyol içerisinde her türlü hareketi sağlayan aktif bir rehberlik sistemi olan Navigate on Autopilot ve aktif park etme Summon özelliğini içerisinde barındırıyor. Yeni güncelleme ile birlikte bu sistem artık şehir içi yollarda da kullanılabilecek.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler