Arama

Steam Deck için beklenen haber

2 yıl önce


Steam Deck için beklenen haber
ad image

El konsolları son dönemde yeniden yaygın hale gelmeye başladı. PSP’den yıllar sonra 2017’de Nintendo Switch’in piyasaya sürülmesi ile bizlere yeniden merhaba diyen el konsolları, geçen sene Valve’ın Steam Deck konsolunun da tanıtılmasıyla yer ve mekan farketmeksizin oyun oynamayı seven kişileri bir hayli heyecanlandırdı.

Microsoft, bulut oyun hizmeti Xbox Cloud Gaming‘i son dönemde sıklıkla gündeme gelen Steam Deck’e getirdiğini duyurdu. Şirket, Microsoft Edge‘in Linux sürümü aracılığıyla çalışacak platformun ilgili konsol üzerinde açılabilmesi için web sitesi ve Reddit’ten ayrıntılı bir talimat listesi yayınladı.

Hatırlanacağı üzere Valve CEO’su Gabe Newell, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Microsoft’un Xbox Game Pass’i Steam ile entegre etmesine seve seve yardımcı olacağını söylemişti. Microsoft’un Xbox Cloud Gaming hizmetini geçici bir yöntemle konsola getirmesi de Newell’ın fikrine yönelik önemli bir adım olabilir.

Bunun yanı sıra Valve, geçtiğimiz günlerde yeni nesil mobil oyun konsolu Steam Deck için Windows 10 sürücü desteği getirdiğini duyurdu. Bu sayede kullanıcıların SteamOS işletim sistemini çalıştıran konsola Windows 10 yüklemesinin önü açıldı. Ayrıca Windows 11’in de geleceği, ancak konsolun güç aldığı AMD işlemci için fTPM yazılımının henüz hazır hale gelmemiş olması nedeni ile biraz gecikeceği duyuruldu.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler