Arama

Starship için müjde

2 yıl önce


Starship için müjde
ad image

İlk test uçuşunu 5 Nisan 2019’da gerçekleştiren Starship, Dünya yörüngesine girmek için hazırlanıyor. Elon Musk, Starship ile ilgili açıklama yaptı.

2002’de kurulan SpaceX, Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo ve Starship gibi birçok projeye imza attı. Yeni Ay görevine 2025 yılında başlayacağını açıklayan NASA, Starship uzay aracı ile gidileceğini duyurdu.

Teksas SpaceX geliştirme tesislerini ziyaret eden Musk, üretimi tamamlanan Starship ile poz verdi. Super Heavy booster ile kullanılacak Starship, ilk görevini gerçekleştirmek için gün saymaya başladı.

Musk’ın Mars kolonisi projesinin temelini oluşturan Starship, havacılık ve uzay sektöründe önemli bir yere sahip. Super Heavy booster ve Starship, diğer uzay araçlarının aksine tamamen yeniden kullanılabilir olacak şekilde tasarlandı.

Sürdürülebilirlik konusunda oldukça iddialı olan Starship, görev tamamlandığında bir sonraki fırlatma için tekrar kullanılabilecek. Musk, yeniden kullanılabilir olmasının uzaya ulaşma maliyetini 100 kat azaltabileceğinin altını çizdi.

İnsanları ve yaşam için gerekli ürünleri Mars’a taşımak için 1.000 adet Starship üreteceklerini açıklayan Musk, Mars kolonisi konusunda çalışmalara devam ettiklerini duyurdu. Milyarder Yusaku Maezawa, gelecek yıl Ay’a seyahat etmek için Starship’i tercih ettiğini söyledi. Birçok kişinin Starship için heyecanlandığını belirten Musk, “Şu anda odak noktamız sadece yörüngeye girebilmek. Booster ve geminin geri dönebileceğini kanıtlamak istiyoruz.” dedi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler