Arama

SpaceX tarih yazdı

1 yıl önce


SpaceX tarih yazdı
ad image

Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX uzay yolculuğu konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Uzay alanında birçok yeniliğe imza atan şirket, tarih yazmayı da sürdürüyor. SpaceX çok kısa bir süre içerisinde üç farklı roket ile 55 uyduyu uzaya yollayarak önemli bir başarıya daha imza attı.

SpaceX, Cuma günü Kennedy Uzay Merkezi’nden 53 adet Starlink internet uydusunu fırlattıktan sonra, Cumartesi günü Kaliforniya’dan bir Alman radar uydusunu uzaya gönderdi. Pazar günü sabah saatlerinde ise Cape Canaveral’dan bir Globalstar iletişim uydusu uzaydaki yerini aldı. Şirket yaklaşık 36 saat içinde üç roketi uzaya yollayarak büyük bir rekora imza attı.

SpaceX, Cuma günü akşam 19.09’da Kennedy Uzay Merkezi’ndeki 39A pistinden 53 adet Starlink uydusunu taşıyan Falcon 9 roketini uzaya yolladı. Yirmi iki saat sonra, Cumartesi 17.17’de başka bir Falcon 9, Almanya’nın SARah 1 radar keşif uydusunu Kaliforniya’daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden yörüngeye çıkardı.

Pazar günü ise sabah 07.27’de Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundan bir başka Falcon 9 havalandı. Saat 09.20 civarında, Globalstar FM15 uydusu kendi başına uçmak üzere roketten ayrıldı. Böylelikle SpaceX’in üçüncü uçuşu iki günden kısa bir sürede tamamlanmış oldu.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler