Arama

Snapdragon 8 Gen 2

2 yıl önce


Snapdragon 8 Gen 2
ad image

Mobil işlemci devi olan Qualcomm, üst seviye akıllı telefon ve tabletler için geliştirilen Snapdragon 8 Gen 1’den sonra Snapdragon 8 Gen 2 ‘yi piyasaya sürmek için hazırlıkları sürdürüyor. Dijital blog yazarı Ice Universe, yeni sürülecek olan işlemci hakkında bazı haberleri sızdırdı.

Mobil işlemci pazarının öncü isimleri arasında Qualcomm yer alıyor. Buna rağmen firma, bazı konularda sektörü yakalayamıyor. Buna örnek olarak da Snapdragon 8 Gen 1’in içerisinde AV1 desteğini örnek göstermek mümkün. Blog yazarı Ice Universe’nin Twitter hesabından paylaştığı bilgilere göre bu durum 2022’nin ikinci yarısında tanıtılacak olan Snapdragon 8 Gen 2 ile değişecek.

Raporlara göre TSMC’nin üreteceği işlemci, AV1 (AOMedia Video 1) video kodek desteğini sunacak. YouTube ve Netflix tarafından da destek alan kodek, aynı kaliteyi daha düşük bir boyutta hazırlıyor. Bu da, herkes için daha yüksek bir getiri sağlar. Ayrıca güç kontrolü bakımından da daha iyi olacak. Snapdragon 8 Gen 1 ve Snapdragon 888’i üreten Samsung’a göre TSMC, daha yüksek bir getiri oranına sahip. Bu nedenle de şirket, şimdi TSMC ile iş birliği yapıyor.

Aynı zamanda akıllı telefonlara daha iyi bir performans sağlıyor. Bunlara ek olarak önümüzdeki aylarda Snapdragon 8 Gen 1 Plus‘ın da gelme ihtimali var. Şimdilik bu işlemcide, AV1 desteğinin olması ise beklenmiyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler