Arama

Şimdi Nintendo Switch düşünsün

2 yıl önce


Şimdi Nintendo Switch düşünsün
ad image

Tamamen elektrikli Formula serisi Formula E’nin kurucu takımlarından biri olan e.Dams, Japon otomobil üreticisi Nissan’a satıldı. Nissan’ın ilk olarak 2018 yılında ortak olduğu e.Dams, o tarihten beri Formula E’de Nissan markasını temsil ediyor.

Tamamen elektrikli Formula serisi için Jean-Paul Driot tarafından kurulan e.Dams; Driot’un ölümünden sonra oğulları Oliver ve Gregory’e kalmıştı. Ancak iki ortak, Dams’ın hem Formula E hem de Formula 2 yarış takımını elden çıkardı.

Formula E önümüzdeki 2022/2023 sezonuyla yeni ‘Gen3’ düzenlemelerine geçiş yaparken, Nissan ise 2018’de ortak olduğu takımı yeni kurallar kapsamında düzenlemek istiyor. Nissan COO’su Ashwani Gupta şunları söyledi:

“Gen3’e (yeni spor yönetmelikleri) yatırım yapmaya karar verdiğimizde, güç aktarma organları ve aynı zamanda yarış ekibi de dahil olmak üzere Formula E’nin her noktası üzerinde tam kontrole sahip olmak istedik. Bu proje, Nissan Motor’un ayrılmaz bir parçası.”

Japon üreticinin elektrifikasyon dünyasına yaptığı yatırımlar günden güne büyüyor. 2021 yılında önümüzdeki beş yıl içinde yeni elektrikli araçların ve pil teknolojisinin geliştirilmesine 17,6 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı.

2030 yılına kadar 23 elektrikli model geliştirmek istediğini söyleyen Nissan, ABD ve Çin gibi büyük pazarlarda rakiplerini yakalamak istiyor. Son Formula E adımı da, elektrikli araçların Ar-Ge’si açısından kritik görünüyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler