Arama

Samsung’a Rusya çağrısı

2 yıl önce


Samsung’a Rusya çağrısı
ad image

Samsung, iş dünyasının Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini protesto etme hareketinin bir parçası olmadığı için eleştiriliyor. Koreli üretici; Apple, Microsoft gibi küresel şirketlerin Rusya’da ürün satışını durdurma çabalarında yer alması için artan bir baskıyla karşı karşıya.

Counterpoint Research’ün verilerine göre Samsung, 2021’de Rusya’da yüzde 33,2 pay ile akıllı telefon pazarında lider konumunda. İkinci sırada ise yüzde 15 civarındaki oranıyla Apple yer alıyor, ancak Apple Rusya’dan çıkış yapacağını çoktan açıkladı.

Yakın zamanda en yeni Galaxy S22 akıllı telefonunu piyasaya süren Samsung, Rusya’da akıllı telefon dahil olmak üzere deavasa üretim hatlarına sahip. Teknoloji devi ayrıca 2007’den bu yana ülkenin akıllı telefon pazarında büyük bir payı yönetiyor.Ayrıca piyasa takip firması CCS Insight’ın baş analisti Ben Wood ise Apple ve Samsung arasındaki farka dikkat çekti. Wood’a göre Samsung, hizmet sektörü açısından Rusya pazarında açık ara farkla birinci olduğu için yaptırım kararlarını Apple kadar kolay alamayacak.

“Apple’ın satışlarını askıya alması, Rusya’daki işinin Samsung kadar büyük olmaması ve ABD hükümetinin yaptırım hareketinde yer almasından dolayı mümkün oldu. Ancak Koreli şirketler, hükümetleriyle iş birliği içinde hareket etmeyi doğru buluyor. Dolayısıyla Samsung, Rusya işgalini yakından izliyor.”

Her ne kadar Ukrayna Devlet Başkan Yardımcısı’ndan çağrı gelmiş olsa bile Samsung’un henüz net bir karar almadığını hatırlatalım. Samsung Electronics sözcüsü saldırıyla ilgili yaptırımın şimdilik söz konusu olmadığını da söyledi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler