Arama

Sağlıkçılardan, Dizi Tepkisi

7 yıl önce

Nevşehir Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, özel bir kanalda yayınlanan ’Kara Sevda’ dizisinde sağlıkçıların rencide edilmesinden dolayı, dizi yöneticilerini özür dilemeye davet etti.

Sağlıkçılardan, Dizi Tepkisi
ad image
Nevşehir Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, özel bir kanalda yayınlanan ’Kara Sevda’ dizisinde sağlıkçıların rencide edilmesinden dolayı, dizi yöneticilerini özür dilemeye davet etti.
Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, özel bir kanalda yayınlanan ’Kara Sevda’ dizisinde sağlık çalışanlarını rencide etmesi ve sağlıkta şiddeti normal bir durummuş gibi göstermesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“18.05.2016 tarihinde Çarşamba akşamı saat 20.00’da ekranlara gelen Kara Sevda isimli dizinin 31. bölümünde hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve çalışanlarına yönelik onur kırıcı ve mesleği aşağılayıcı sözlü ve fiili şiddet içerikli sahnelere yer verilmiştir. Söz konusu sahnede hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve çalışanları itibarsızlaştırılmış olup, sistemin yönetimi ve koordinasyonunun da zaafa düşüldüğü (Sizi Kim Gönderiyor? Kimsiniz? Kimin Adamısınız?) izlenimi verilmiştir. Bu da yetmemiş gibi ambulans görevlisine sözlü şiddet uygulanmış (Ambulans Ukalasından Hiç Hoşlanmam) ardından fiili şiddete başvurulmuştur. Kara Sevda dizisinde, acil sağlık hizmetleri çalışanlarının ölüm ile yaşam arasındaki o ince çizgide hayat kurtarmak uğruna mekik dokudukları ve gece, gündüz, kar, kış, yağmur, çamur demeden yedi gün, yirmi dört saat (7/24) can ve baş ile özverili şekilde görev yaptıkları görmezden gelinerek, söz konusu sahnede sağlık çalışanları hedef gösterilmiş ve sağlıkta şiddet meşru bir durummuş gibi yansıtılmıştır. Sağlıkta şiddetin önlenmesi ve acil sağlık hizmetleri çalışanlarının insan yaşamı gibi elzem bir konuda önemli roller oynadıkları gibi bilinçlendirme çalışmalarını yaptığımız ve bir hayat kurtarabilmek için bu uğurda sosyal sorumluluk projeleri ürettiğimiz şu günlerde bu tür sahnelerin dizilerde yer alması oldukça üzücü ve vicdan yaralayıcıdır. Amacı toplumu ve insanları bilinçlendirmek olan ulusal medya organlarından birinin ilgili yapımı; toplumda olumsuz örnek oluşturabilecek ve sağlıkta şiddeti arttıracak içeriğe sahiptir. Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubesi olarak, dizideki bu tutum ve davranışları kınıyoruz. Dizinin yapımcılarını sağlık çalışanlarından özür dilemeye davet ediyoruz."
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler