Arama

Sağlık Bakanı Açıkladı : 20 Bin Personel Alınacak!

7 yıl önce

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2016 yılı personel alımının programları dahilinde olduğun ve yaklaşık 20 bin kişinin devlet kadrosuna yerleştirileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Açıkladı : 20 Bin Personel Alınacak!
ad image

Bir televizyon programına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2016 yılında yaklaşık 20 bin personel alımı yapacaklarını müjdeledi. Akdağ, planlamanın yapıldığını ve yılın ikinci döneminde bu alımların başlayacağının da müjdesini verdi. Televizyon programında bu konuyla ilgili kendisine yöneltilen bir soruya açıklık getiren Akdağ, her yıl belirli kontenjanlarda alım yaptıklarının ancak bu yıl bu sayının gerekli görüşmeler yapılarak arttırılacağını hedefteki sayınınsa tüm birimleri kapsayarak 20 bin olacağını ifade etti.

Akdağ konuyla ilgili olarak konuşmasında, "2016 yılında Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek için alınacak olan personel alımı belirlenmiş durumda. Haziran ayı içinde alınacak personelin sayısını deklere ederiz. 20 binin üzerinde belirlenmiş bir rakam vardı. Bunun için pazarlık yapıp, sayıyı arttırmaya çalışacağız. İyi bir pazarlıkçıyımdır" dedi.

Recep Akdağ'dan önceki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2016 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak olan personel sayısını 9 bin 600 kadrolu, 7 bin 668 sözleşmeli, 10 bin de taşeron personel olarak açıklamıştı. Akdağ ise bu sayının daha da yukarılara çıkartılması için Maliye Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduklarını ve sayının yukarıya çıkartılması için çabaladıklarını kaydetti.

Akdağ konuyla ilgili olarak şu eklemeleri yaptı: Sözleşmeli kanunumuz var, buradaki kadroyu da 20 binin üzerine çıkarıyoruz. Maliye ile görüştük, hem daha fazla ücret ödeyeceğiz zor bölgelerde çalışan arkadaşlara. Hukuku işleteceğiz. Terör bölgeleri meselesinde Türkiye'de PKK'nın bazı şehirlerimizde ve ilçelerimizde çukur siyaseti ile her türlü hizmeti vermeyi zorlaştırdığını biliyoruz. Can güvenliğini de ortadan kaldırmak için bu işleri yaptıklarını biliyoruz. İnsafsızca, ahlaksızca, şerefsizce sağlık çalışanlarına hücum etmeleri, ambulanslara ateş etmeleri... Bu il ya da ilçelerde çukur siyasetini işgal etme çabasının beli kırıldı. Terör bölgeleri diye genel bir kavram kullanmanın yanlış olduğuna inanıyorum verilen hizmetler açısından. Bayburt ya da Gümüşhane'de terör yok ama doktor sayılarına baktığımız zaman oradaki doktor sayıları ile benzeşiyor. Asıl mesele bu bölgelerde hekim gönderme ile ilgili politikalarımızı sürdürme meselemizdir.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler