Arama

Safari kullanıcıları dikkat

2 yıl önce


Safari kullanıcıları dikkat
ad image

Birtakım geliştiricinin araştırmasıyla keşfedildi ki bu sürüm ile bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde, o site verilerinizi rahatlıkla görebiliyor. İster Mac’te, ister iPhone’da kullanıyor olun; bu açık herhangi bir platformdaki Safari kullanıcılarını kapsıyor. Bu veriler Google hesabınızın kullanıcı kimliğinden ve son ziyaret ettiğiniz sitelerle ilgili oluşturulan veri havuzunuzdan oluşuyor. Hatta bu korkunç açığın neleri kopyaladığını görmeniz de mümkün. Aşağıdaki adımları takip ederek hangi verilerinizin görülebildiğini öğrenebilirsiniz.

iOS, iPadOS ya da macOS yüklü bir cihazda olduğunuzdan emin olun.
Safari’nin son sürümü ile bu sayfayı açın.
Açılan sayfada Google ID’nizi ve ziyaret ettiğiniz sitelerle ilgili veritabanı bağlantılarını görüyorsanız bu veriler sızdırılabiliyor demektir.

Eğer geçici olarak bile olsa Chrome kullanmak istemiyorsanız Safari’yi gizli modda kullanmanız da bir çözüm sayılabilir. Zira gizli sekme açtığınızda çerezler ve geçmiş kaydedilmiyor. Böylece ziyaret ettiğiniz sitelerin verilerinizi görmesini engellemiş olursunuz. Ancak bu yöntemi kullandığınızda hiçbir sitede hesabınıza giriş yapamamış olacaksınız. Bu da internet deneyiminizi sarsabilecek bir durum.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler