Arama

Rus ordusunda büyük şok

2 yıl önce


Rus ordusunda büyük şok
ad image

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatı devam ederken, Rusya'nın son dönemde artan personel kaybı dikkat çekiyor. Özellikle başkent Kiev'in çevresindeki bölgelerde devam eden çatışmalarda, Rus ordusunun ciddi oranda asker kaybına uğradığı ifade edilirken, bu durumun birlikler içinde rahatsızlıklara ve isyanlara da neden olduğu iddialar arasında.

Ciddi kayıplar veren ve morali bozuk askeri personele rağmen işgal harekatına devam eden Rus ordusunda, generallerin ölüm haberleri üst üste gelirken, özellikle İngiliz basınında yer alan bir haber dikkat çekti. İlk olarak Ukraynalı gazeteci Roman Zimbaliyuk tarafından gündeme getirilen ve daha sonra İngiliz basınında geniş yer tutan habere göre, bir Rus birliği Ukrayna'da ayaklanarak tankla kendi komutanlarının üzerinden geçti.

İddiaya göre, 37. Serbest Alay komutanı kendi komutasındaki askerler tarafından tankla ezildi. Zimbaliyuk, birliğin personelinin yüzde 50’sini kaybettiğini; daha sonra da isyan başladığını yazmıştı. Olayda ağır yaralanan albayın hayatını kaybettiği iddia edilse de, yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı da iddialar arasında. İşgalin başlangıcından bu yana ise 7 yüksek rütbeli üst düzey Rus generali hayatını kaybetti.

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna kentlerine yönelik saldırıları da devam ediyor. Ruslar, Çernobil'de çalışan işçilerin bulunduğu Slavutiç kentini ele geçirirken, kent sakinlerinin büyük protestosuyla karşılaştı. Kent sakinleri protesto gösterisi yaparken, Rus askeri havaya ateş açtı ve ses bombası kullandı. Belediye Başkanı Yuriy Fomiçev'in Ruslar tarafından esir alındığı öğrenildi. Harkiv, Çernihiv ve Mariupol'e yönelik Rus saldırıları ise devam ediyor. Bununla birlikte çoğu Ukraynalının kaçtığı batıdaki Lviv kenti de dün Rus saldırılarının hedefi oldu.

Uzun süredir ortada gözükmeyen ve hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun bir videosu yayınlandı. Şoygu’nun kalp krizi geçirdiği iddia ediliyordu.

Şoygu, yaptığı konuşmada, Rus ordusunun yeni silah siparişinde önceliklerinin havacılık, yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahlar ve stratejik nükleer kuvvetlerin savaşa hazır durumunun desteklenmesi olduğunu belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna'nın Rusya ordusuna "sert darbeler vurduğunu" ve "büyük kayıplar yaşadıklarını" belirtirken, Rusya'nın 16 binin üzerinde asker kaybettiğini ifade etti. Zelenskiy’in Avrupa Konseyi toplantısında Macaristan Devlet Başkanı Başbakanı Viktor Orban’a özel olarak seslenmesi dikkat çekti. Orban’ın 'kimin yanında olduğuna kadar vermesi' gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, "Dinle Viktor, Mariupol’de neler oluyor biliyor musun? Lütfen, yapabiliyorsan sahile git ve oradaki ayakkabılara bak. Bugünün dünyasında toplu katliamların nasıl tekrar yapılabildiğini gör. Ve Rusya bugün bunu tekrar yapıyor. Aynı ayakkabılar" sözlerini kullandı.

Ardından dün Katar’daki Doha Forumu’na sürpriz bir şekilde video üzerinden bağlanan Zelenskiy, Ukrayna’daki Müslümanların kutsal Ramazan ayında savaşmak zorunda olacağına dikkat çekti ve "Ukrayna’daki insanların ızdırabının Kutsal Ramazan ayını gölgelememesini sağlamalıyız" dedi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler